Alexia i Ansu Fati, padrins de luxe de la desena Barça Academy World Cup

Alexia i Ansu Fati, padrins de luxe de la desena Barça Academy World Cup

Prendran part 152 equips provinent de 19 països que disputaran un total de 533 partits durant les quatre jornades

El torneig internacional Barça Academy World Cup presented by Allianz celebra aquest 2023 la seva desena edició i esdevé una vegada més la cita més important de l’any per a totes les Barça Academy del món. Un cop recuperada la prova durant la Setmana Santa passada després de la pandèmia, aquest 2023 torna a recuperar xifres precovid incrementant un 50% la participació de nens i nenes de quatre continents entre els 6 i els 14 anys a la Ciutat Esportiva Joan Gamper del 3 al 6 d’abril. 

Però aquesta edició número 10 del torneig no podia venir acompanyada de millors padrins per als 1.660 nens i nenes que hi prendran part, ja que tindran l’honor de fer-ho la dues vegades guanyadora de la Pilota d’Or, Alexia Putellas, i el dorsal número ‘10’ del primer equip masculí del Futbol Club Barcelona, Ansu Fati. Tots dos participaran i interaccionaran amb els joves futbolistes vinguts arreu del món durant diversos moments de la competició. 

En total, seran 152 equips els que prendran part provinent de 19 països i que disputaran un total de 533 partits durant les quatre jornades de competició. Aquest 2023 els equips representaran un total de 34 Barça Academy i Barça Academy Camps de tot el món. 

Primera edició totalment femenina

Després de nou edicions en què les quatre competicions en joc es disputaven en format d’equips mixtos, per a aquest 2023 hi haurà per primera vegada una edició únicament femenina. Per a aquesta Barça Academy World Cup presented by Allianz s’espera la participació d’un total de 102 noies que buscaran ser les primeres a inaugurar el palmarès a les categories Sub-12 i Sub-14. Aquests deu equips, repartits en quatre a Sub-12 i sis a Sub-14, són provinents de la Barça Escola Barcelona, de Perfeccionament Catalunya, d’Itàlia, de Mèxic i del Japó. 

Per a aquesta desena edició hi haurà un total de dues Barça Academy debutants; la Barça Academy Pune (Índia) i la Barça Academy Hiroshima (Japó), a més dels esportistes provinents dels Barça Academy Camps de Puerto Rico. També serà el moment del retorn de diverses Barça Academy que l’any passat no van poder venir perquè encara la pandèmia estava impactant durament als seus respectius territoris, com ara les escoles de l’Índia i de Singapur. 

La Barça Academy World Cup presented by Allianz arrencarà dilluns 3 d’abril a les 10.30 h a l’Estadi Johan Cruyff, amb la celebració de la cerimònia inaugural. Els primers partits arrencaran tot seguit, a les 12.00 h, quan s’iniciaran totes sis categories, la sub-8, sub-10, sub-12 i sub-14 i la sub-12 i sub-14 femenina. Les finals de la competició seran el dijous 6 d’abril a partir de les 10.00 h al Camp 7 de la Ciutat Esportiva, i a continuació es farà la final sub-14 femenina i el lliurament de trofeus a l’Estadi Johan Cruyff (13.00 h). 

Un cop més, el seguiment de la competició es podrà fer mitjançant l’APP oficial del torneig, disponible en Android i IOS, amb les transmissions de més de 15 hores de diferents partits per Barça TV i per les xarxes socials de la Barça Academy, que també els emetran per tot el món.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut