Entrenament inclusiu del Juvenil A amb el Fundació Barça

Entrenament inclusiu del Juvenil A amb el Fundació Barça

Sessió compartida pels campions de LaLiga Genuine 2021/22 amb l’equip que entrena Òscar López

Una altra tarda per recordar pels jugadors i jugadores del Fundació Barça. I és que la sessió d’entrenament d’ahir de l’equip format per persones amb discapacitat intel·lectual va ser compartida amb el Juvenil A. Com va passar poc abans de Nadal, amb l’entrenament conjunt amb el Femení B, i el 22 de febrer passat, amb alguns exjugadors membres de l’Agrupació Barça Jugadors, al Camp 5 de la Ciutat Esportiva Joan Gamper es va viure una tarda plena de somriures i aprenentatges.

La pràctica d’esport entre equips amb i sense discapacitat, com les que s’han realitzat darrerament en el FC Barcelona, comporta molts beneficis als equips que hi participen. L’esport inclusiu fomenta la igualtat i el respecte i fa que els i les esportistes prenguin consciència de la visió estereotipada que es té de la discapacitat.

El cas és que, a un mes de viatjar a Vigo per participar en la tercera fase de LaLiga Genuine, de la qual és l’actual campió del grup Compañerismo, el Fundació Barça va gaudir d’una nova jornada especial, en companyia de l’equip que entrenen Òscar López i Javier Saviola, que dissabte que ve, a les 16.15 h, jugarà un important partit, a Saragossa, en la lluita pel primer lloc del grup 3 de la Divisió d’Honor.

 

Declaracions d'Òscar López, entrenador del Juvenil A del FC Barcelona

"Aquests entrenaments compartits són una molt bona eina per a la integració social. El futbol uneix, queda demostrat quan en un entrenament els jugadors del Juvenil i els jugadors i jugadores del Fundació Barça treballen en companyia i gaudeixen de l'esport"

"Em sembla molt enriquidor que l'equip Genuine del nostre Club aposti per la diversitat de discapacitats intel·lectuals i per ser un equip mixt"

"És genial que el Fundació Barça segueixi la metodologia d'entrenament de la resta d'equips del Club: rondos, jocs de posició... I que la seva proposta de joc sigui també la d'associar-se, combinar, tenir la pilota, dominar el contrari..."

Declaracions d'Àlex Garrido, capità del Juvenil A del FC Barcelona

"Ha estat molt bonic ajuntar-nos amb el Fundació Barça per entrenar. S'ho han passat d'allò més bé, i nosaltres també. Moments així ens fan més grans com a Club"

"Aquesta experiència em fa veure que hem de valorar el que tenim, que hi ha gent que no té les coses fàcils i que hi ha coses molt més importants que el futbol"

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut