L’exjugador blaugrana Julio Alberto presenta la seva Fundació per lluitar contra les addiccions

L’exjugador blaugrana Julio Alberto presenta la seva Fundació per lluitar contra les addiccions

La Fundación Relife, que compta amb el suport de la Fundació FC Barcelona, s’ha presentat a l’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou

L’exjugador blaugrana Julio Alberto Moreno, acompanyat per la directora general de la Fundació FC Barcelona, Dra. Marta Segú, ha presentat a l’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou la Fundación Relife, un projecte que ha impulsat personalment i que té com a objectiu educar, formar, prevenir i ajudar totes les persones, especialment joves, per evitar que hi entrin i donar-los suport quan ja estiguin patint una addicció. L’acte també ha comptat amb la presència del vicepresident primer del FC Barcelona Rafael Yuste, membres de la Junta Directiva, excompanys de Julio Alberto i exjugadors que formen part de l’Agrupació Barça Jugadors, encapçalada pel seu president, Juan Manuel Asensi.

Després de la seva recuperació fa 20 anys, l'exfutbolista perseguia el somni de crear una institució que es bolqués en l’àmbit de les addiccions, a través de programes educatius, formatius, de prevenció i d'ajuda. La Fundació Relife treballa per la prevenció i també com a altaveu per conscienciar els adolescents sobre l’impacte negatiu de les addiccions, a través de xerrades i tallers a les escoles i instituts en un moment en què s’ha detectat un increment molt important de l’afectació de la salut mental i l’alt risc de consum en aquestes edats. Compta amb especialistes en l'àmbit de les addiccions i es finança com a fundació a través d'esdeveniments, la creació dels seus propis productes i mitjançant els 'Life Angels', segell que s’ha creat per a totes aquelles persones, marques, organitzacions i empreses que fan una donació a Relife.

Aquesta iniciativa ha comptat des del seu inici amb l’assessorament tècnic i el suport de la Fundació FC Barcelona que continuarà a partir d’ara col·laborant amb aquesta nova Fundació.

Problemàtica global

S’estima que més de 275 milions de persones són consumidors de drogues a tot el món i, només el 2021, 36 milions de persones van patir un trastorn greu per la seva addicció. D'altra banda, les taxes d'ansietat entre joves s'han incrementat un 70%, i quatre de cada cinc joves reconeix que el mal ús de les xarxes socials afecta de manera important el seu estat d’ànim i la percepció d’un mateix. També les taxes de suïcidi entre els joves s'han incrementat d'una manera alarmant després de la pandèmia i han arribat a un 250%. El consum de noves substàncies, la pornografia en línia o les apostes són addiccions creixents entre els més joves.

Declaracions de Julio Alberto

“Després de tants anys, de viure l'èxit i no saber gestionar-lo, un s'adona que no hi ha res millor en aquesta vida que ajudar els altres. Tota la meva experiència viscuda em serveix ara per engegar la Fundació Relife, el projecte de la meva vida, que neix amb una missió: recuperar vides. És una gran responsabilitat, però alhora un repte molt bonic”.

Declaracions de la Dra. Marta Segú

“Julio Alberto col·labora amb la Fundació FC Barcelona des de fa més de 20 anys, aportant la seva experiència de vida com un aprenentatge per als infants i joves beneficiaris. Avui estem molt contents de donar suport a aquesta iniciativa liderada per un exjugador estimat i emblemàtic. En la nostra vocació de donar suport a col·lectius vulnerables, creiem que la creació d’una fundació com Relife és essencial per sensibilitzar els joves sobre l’impacte negatiu de les addiccions i ajudar els qui ja estiguin patint aquesta situació, que afecta la seva vida present i pot afectar de manera irreparable el seu futur”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut