Empleades i sòcies barcelonistes debaten la presència femenina en els diferents col·lectius del Club

Empleades i sòcies barcelonistes debaten la presència femenina en els diferents col·lectius del Club

La jornada “Les dones del Barça hi prenem partit” s’ha emmarcat dins els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones

La Sala Roma de l’Spotify Camp Nou ha acollit aquest dijous 9 de març la jornada participativa emmarcada en la celebració dels actes del Dia Internacional de les Dones, que sota  el lema “Les dones del Barça hi prenem partit” ha reunit sòcies, empleades i esportistes del Club, per debatre la presència i la influència de la dona en els col·lectius barcelonistes.

Aquesta jornada ha estat una activitat impulsada per tractar temes específicament d’interès per a les dones, amb l’objectiu d’efectuar una acció participativa en què s’han pogut conèixer experiències en diferents sectors i s’han intercanviat idees per enfortir la presència femenina en els àmbits barcelonistes, com els col·lectius socials, professionals o esportius del Club.

L’acte va estar presidit per la vicepresidenta institucional del FC Barcelona, Elena Fort, que malgrat ser l’única representant femenina en l’actual junta del Club, va voler destacar la presència de la dona en diferents i importants càrrecs executius del mateix. I també va comptar amb la presència del vicepresident de l’Àrea Econòmica del Club, Eduard Romeu.

“És el primer cop que fem un acte amb sòcies i és un honor per a nosaltres haver-lo dut a terme precisament en aquests dies, per celebrar el Dia Internacional de les Dones” comentava Fort. I afegia: “Aquest club funciona tan bé perquè hi ha moltíssimes dones en llocs estratègics i decisoris, en càrrecs que van des de la gestió de les instal·lacions fins a la gestió econòmica”.

Seguidament, la periodista culer i convidada especial Mònica Terribas va agafar la paraula per exposar com es veu el Club des de fora. I tot i confessar que era un exercici molt difícil, ho va resumir així: “La inèrcia històrica d’associar el Club, com qualsevol club de futbol, a la masculinitat és molt difícil de vèncer, i per fi el Barça ha aconseguit esquerdar-la. Especialment el rol que juga el futbol femení està ajudant a crear referents en la ciutadania, i això es va comprovar ahir mateix a la manifestació del Dia de la Dona, on ja hi havia pancartes amb les jugadores del Barça Femení”.

 

Torn de les empleades

La representació de les empleades del FC Barcelona en aquest acte estava formada per un grup d’executives, que van intervenir per exposar la tasca que efectuen dins el Club i algunes de les experiències que han pogut viure. A aquest grup també s’hi van sumar esportistes i tècniques dels equips femenins del Club.

El grup de dones empleades i esportistes que van intervenir estava format per Manana Giorgadze, cap de Gabinet de Presidència; Maribel Meléndez, directora corporativa; Marta Segú, directora de la Fundació Barça; Encar Cubedo, directora d’Operacions, Accessos i Mobilitat; Anna Aznar, directora de l’Àrea Social; Maite Laporta, responsable de Diversitat, Equitat i Inclusió; Judit Farré, responsable de Negoci del Futbol Femení; Laia Soler, responsable de Metodologia i Formació; Sandra Sarmiento, cap de Mèdia; Cristina Belloque, cap de l’Àrea Legal; Bruna Vilamala, jugadora de l’Equip Femení de Futbol, i Núria Martínez, directora tècnica de l’Equip Femení de Bàsquet.

Després de les seves intervencions,  cada empleada va efectuar una interacció amb diferents grups de les sòcies assistents, en petites reunions on van anar comentant el paper de la dona al Club i es van buscar noves iniciatives per augmentar la presència de sòcies i apropar-les a l’activitat que es genera al voltant del Barça.

Finalment, totes les participants a la jornada “Les dones del Barça hi prenem partit” es van desplaçar al terreny  de joc de l’Spotify Camp Nou per fer-se una fotografia conjunta que va servir per posar cloenda a aquest acte emmarcat en el Dia Internacional de la Dona.

La sessió es va desenvolupar en un ambient distès i força lúdic, que va permetre que totes les dones participants pogueren conversar amb les executives i esportistes del Club, per compartir inquietuds i experiències, que han ajudat al coneixement i a la recerca de nous camins per poder apropar la dona al Club i augmentar els  seus membres en el col·lectiu social.

 

Situació de la dona en els col·lectius blaugrana

Entre el col·lectiu de 551 empleats del Barça hi ha una presència de 237 dones, que significa un 43% del total de persones treballadores, davant de 314 homes (57%).

En les xifres corresponents a la massa social, la diferència entre homes i  dones es fa més evident si es miren les dades establertes a final de la temporada passada, quan dels 143.086 socis i sòcies, la representació femenina és d’un 26% amb 37.381 sòcies, mentre que el nombre d’homes esdevé de 105.705 socis, un 74%.

En el camp esportiu, la presència femenina és més elevada pel que fa al nombre de membres dels esports amateurs del FC Barcelona, on el percentatge de dones s’eleva a un 54,5%, amb 697 esportistes femenines, mentre que els 582 esportistes masculins representen un 45,5%. Més desequilibri trobem en els esports professionals, amb una clara majoria dels equips masculins, fet que provoca una clara diferència d’un 90% a 10%.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut