Nou protocol de control i seguretat per a partits d’alt risc

Nou protocol de control i seguretat per a partits d’alt risc

Per assistir al partit del Manchester United, els socis i sòcies amb abonament hauran de ser els titulars o fer una cessió de l’abonament a través d’un formulari

El FC Barcelona ha presentat avui el seu Protocol de Seguretat i de Control de l’afició contrària, que es posarà en funcionament en tots aquells partits que siguin considerats d’alt risc, a partir del proper enfrontament del 16 de febrer amb el Manchester United als vuitens de final de l’Europa League.



La vicepresidenta i portaveu del Club, Elena Fort, ha estat l’encarregada de presentar els trets específics d’aquest protocol, encaminat a augmentar la seguretat a l’Estadi, a protegir els socis i abonats blaugrana davant qualsevol situació de risc i a evitar un mal ús dels abonaments en la lluita contra el frau.

Elena Fort ha introduït la presentació recordant la situació que va tenir lloc la temporada passada en el partit contra l’Eintracht de Frankfurt. “Portem mesos treballant en com cal actuar per prevenir que no tornin a  passar fets com aquells, i per evitar que es puguin donar circumstàncies similars hem buscat la creació d’un protocol enfocat en aquest objectiu”.

La vicepresidenta institucional del FC Barcelona ha volgut deixar clar que tot i aquestes mesures de seguretat, “el desig de la Junta Directiva és que tots els abonats i el màxim de socis possibles assisteixin als partits i puguin omplir el camp per donar suport a l’equip”.  

Mesures de control de l’afició contrària

El factor principal d’aquest protocol és el del control exhaustiu de l’assistència d’aficionats de l’equip rival en tots aquells partits considerats d’alt risc, i per aquest motiu s’introdueixen una sèrie de modificacions que se sumen a les normes ja establertes com les de ser totes les entrades nominals o bloquejar la venda en el país d’origen de l’afició contrària per IPs, així com per targetes bancàries del país. Tot i així, un soci del Barça podrà comprar entrades des de qualsevol país.

El nou protocol inclou la comunicació durant el procés de venda d’entrades, amb missatges on s’indica que es prohibeix la compra d’entrades a components de l’afició contrària i que no es permetrà lluir vestimenta de l’equip rival en una zona que no sigui la reservada a la seva afició. També en totes les comunicacions prèvies a compradors s’inclourà un missatge de crida a venir amb temps suficient i amb tota la documentació preparada.

Per a aquests partits, la venda de les entrades únicament s’efectuarà a través del web del Club i no es podran adquirir a les taquilles de l’Spotify Camp Nou. Es limitarà la venda a un màxima de quatre entrades per transacció, en comptes de sis.

Una altra característica d’aquests partits considerats d’alt risc és que no hi haurà entrades infantils ni passaports infantils, així com tampoc estaran actius els passaports sèniors.

La venda a turoperadors es limita a un màxim de 1.000 entrades per a tots i accés específic per zona controlada. En aquest cas, tampoc poden vendre a afició contrària o es podria anul·lar el contracte de col·laborador oficial.

Cessió dels abonaments amb formulari

En el partit contra el Manchester United s’aplica un nou funcionament en la cessió dels abonaments. Per assistir a aquest partit de l’Europa League, els usuaris de l’abonament hauran de ser els titulars o en cas que vulguin cedir els seus abonaments a una altra persona hauran d’emplenar un formulari amb les dades de la persona que farà ús en aquest partit.

A aquest formulari es pot accedir a través de l'enllaç següent:

La cessió de l’abonament es podrà fer a un soci o a un no soci. Un cop efectuada la cessió, no es podrà recuperar ni canviar el destinatari, i l’accés a l’Estadi anirà a nom de la persona destinatària.

Per accedir a l’Estadi, la persona que hagi rebut l’abonament, ha de portar: el formulari imprès o digital, el carnet de soci -el seu o el del titular -, el carnet de l’abonament i el DNI propi, documents que es poden demanar de manera  aleatòria.

A l’hora d’entrar a les instal·lacions de l’Spotify Camp Nou, es recomana venir amb antelació i portar la documentació preparada per reduir el temps d’espera en les portes d’accés a l’Estadi.

Procediments d’accés en partits d’alt risc

Per als partits d’alt risc s’estableixen uns processos i recursos d’accés amb la normativa següent:

- Habilitar l’accés 21, exclusiu per a aficionats visitants.
- Obertura de l'accés 21 destinat a l'afició rival, 2 hores abans. Per a la resta, s'obrirà 1 h i 30' abans.
- Establiment de 25 carrils d’accés per a validació d’entrades, escorcolls personals, simbologia, etc.
- Sectorització de l’accés a la zona visitant exclusiva i segregada dels aficionats locals.
- Habilitar un total del 5% de les localitats amb segregació a la graderia.
- Com a mesures addicionals, figuren l’obertura de tots els carrils d’accés a l’Estadi (187) i la comprovació de la nominalitat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut