El FC Barcelona presenta l'Sports Tomorrow Congress 2023, que se centrarà en la cognició humana i artificial

El FC Barcelona presenta l'Sports Tomorrow Congress 2023, que se centrarà en la cognició humana i artificial

Aquest congrés d’innovació esportiva, organitzat pel Barça Innovation Hub, se celebrarà entre el 27 i el 28 de febrer i estarà emmarcat dins del Mobile World Congress

Aquest divendres el Barça Innovation Hub, la plataforma de coneixement i innovació del FC Barcelona, ha presentat a l’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou l’edició 2023 de l’Sports Tomorrow Congress, que se celebrarà a Barcelona del 27 al 28 de febrer i que enguany té com a claim The Minds Behind The Game (Les Ments Darrere del Joc).

La posada de llarg d’aquest esdeveniment d’innovació esportiva ha comptat amb la presència de Joan Laporta, president del FC Barcelona, i de John Hoffman, CEO de GSMA Ltd, empresa que organitza el Mobile World Congress Barcelona (MWC), la cita global de tecnologia en què s’emmarca enguany el congrés del BIHUB.

La presentació també ha comptat amb la presència del vicepresident primer, Rafa Yuste; de la vicepresidenta institucional, Elena Fort; del directiu responsable del Barça Innovation Hub, Àngel Riudalbas; del directiu responsable del futbol sala, Aureli Mas; i d’Eulàlia Ripoll, responsable d’esdeveniments a Europa de GSMA Ltd. 

Laporta ha assegurat sentir-se “molt entusiasmat” de presentar la nova edició de l’Sports Tomorrow Congress. Una cita en què, ha assegurat, ”serem capaços de reunir els experts que lideren la indústria de l’esport”. El president ha recordat que la cita d’enguany ajudarà a “catalitzar la innovació i a construir una economia del coneixement al voltant de l’esport al nostre país”. A més, “reforçarà els valors de la innovació i el valor de l’excel·lència, que ha fet que el Barça sigui més que un Club.

Per la seva banda, John Hoffman ha recordat que es tracta d’un “inici meravellós del partenariat”, que associa “dues marques molt famoses que compateixen valors com la professionalitat i la qualitat”. Hoffman s’ha mostrat molt engrescat amb la iniciativa i ha recordat que “la tecnologia en el món dels esports és cabdal”. 

Taula rodona per avançar els continguts 

L’acte s’ha vertebrat a partir d’una taula rodona que ha tingut com a ponents Albert Mundet, director del BIHUB, el doctor Gil Rodas, responsable de l’àrea mèdica del BIHUB, i Laia Soler, membre del centre d'excel·lència esportiva del FC Barcelona. 

Durant la sessió s’ha aprofundit en la temàtica del congrés d’enguany que se centrarà en la cognició humana i artificial i s’han exposat alguns dels temes més importants de l’agenda prevista. Al congrés del febrer es parlarà dels límits dels entrenaments i les seves possibilitats per potenciar habilitats cognitives i mentals que permetin assolir noves fites en el món de l’esport. De solucions tecnològiques basades en la disciplina de la neurobiologia i dels diferents tipus d’intel·ligència artificial que ja han afegit valor a les institucions esportives, en especial en el plantejament tàctic dels partits. I a més, també es posaran sobre la taula les diferents oportunitats de negoci que ofereix la distribució de serveis orientada al client, en els estadis o a qualsevol recinte amb una alta densitat de públic.

Ponents d’arreu del món

L’Sports Tomorrow Congress comptarà amb ponents procedents de tot el món, pioners en les seves disciplines, entre els quals, Carlos García Galán i Howard Hu de la NASA; Álvaro Pascual-Leone de la Univeristat de Harvard; l’influencer esportiu Joe Pompliano i el productor audiovisual Amani Martin.

L’Sports Tomorrow Congress està adreçat a tots aquells professionals que formen part de l’ampli ventall de disciplines de l’esport. L’assistència presencial a l’edició 2023 serà exclusivament a través d’invitació però també existeix una modalitat online que es pot adquirir al web.

El fet que aquest congrés passi a integrar-se en l’esdeveniment més gran del món en l’àmbit de la tecnologia i la connectivitat com és el MWC Barcelona respon a la vocació del seu organitzador, el Barça Innovation Hub, de fomentar la cultura d'excel·lència i col·laboració amb marques, universitats, centres de recerca, startups, emprenedors, estudiants, esportistes, inversors i visionaris d'arreu del món. I una de les maneres de fer-ho és a través de l’organització de congressos i conferències, com l’Sports Tomorrow Congress, una iniciativa pionera pel que fa als clubs de futbol i que des del 2016 s’ha convertit en un referent en l’ecosistema esportiu. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut