Elena Fort: “Limak garanteix les fites temporals i el preu establert”

Elena Fort: “Limak garanteix les fites temporals i el preu establert”

La vicepresidenta del FC Barcelona ha remarcat que l’empresa turca “garanteix les fites temporals i el contracte finançable” durant la construcció del nou Spotify Camp Nou

Elena Fort, vicepresidenta primera del FC Barcelona, i Laura Mas, advocada i membre de l’equip de Compliance, han comparegut en roda de premsa després que la Junta Directiva ha aprovat que l’empresa turca Limak Construction serà l’encarregada de la remodelació de l’Spotify Camp Nou. La vicepresidenta del FC Barcelona ha recalcat que l’empresa turca és “una empresa constructora de referència mundial i que garantirà el millor preu en el menor temps”. 

“La Junta Directiva ha aprovat per unanimitat dels presents quina empresa ha d’executar les obres de remodelació de l’Spotify Camp Nou. Jordi Llauradó ha manifestat la seva voluntat de no votar per ètica personal i el seu coneixement del món de la construcció i ha delegat el seu vot al president del FC Barcelona”, ha remarcat Elena Fort després de la reunió de la Junta Directiva

2022-01-08_RPAUDITORIACONSTRUCCIOCAMPNOU_06

Fort també ha remarcat la importància de complir els objectius del FC Barcelona, i Limak Construction ho pot garantir: “Volem que l’Spotify Camp Nou es construeixi en el menor temps possible amb el millor preu; dues fites que aquesta empresa pot complir”. 


 
Per una banda, en aquest punt la vicepresidenta ha recordat les fites temporals del Club, que el constructor ha garantit: “Les obres començaran el juny del 2023 i tornarem a l’Spotify Camp Nou abans del 125è aniversari del FC Barcelona (29 de novembre del 2024). L’entrega d’obra finalitzada la volem abans del juny del 2026”. “La rapidesa en la construcció garanteix el menor dany econòmic”, ha conclòs en la primera qüestió. 
 
D’altra banda, el segon requisit en aquesta construcció que l’empresa turca compleix és el “contracte finançable”. Un tipus de contracte que s’ha encarregat d’explicar: “Aquest contracte sortirà als mercats financers. Per tant, el mercat ens ha de finançar. És a dir, ha de tenir un preu màxim assegurat. Un fet que la constructora Limak Construction ens ha garantit; és a dir, un preu màxim que mai podrà sobrepassar-se, sí ser inferior. A més, aporta garanties suficients de solvència en el compliment de terminis i control de les contingències”. 
 
En definitiva, Elena Fort ha remarcat que “Limak Construction, empesa que ha construït el millor aeroport del món, el d’Istanbul, és una proposta que tècnicament ens garanteix un termini i ens garanteix que pugui ser finançat en aquests mercats”. 

Laura Mas ha explicat el procés de licitació de la construcció de l’Spotify Camp Nou

Laura Mas, membre de l'equip Compliance, ha fet una pinzellada tècnica d’aquest procés de licitació de la construcció de l’Spotify Camp Nou.

A més, Laura Mas ha indicat que “més enllà de les funcions de control i monitoratge que té l’àrea de Compliance en aquest projecte, la Junta Directiva va ser qui va demanar la creació d’aquest òrgan de monitoratge i transparència per tal de vetllar i auditar tots els projectes relacionats amb l’Espai Barça". "Aquest òrgan -va afegir-, a més de la part de Compliance, està format per l’àrea d’auditoria interna del Club i per una empresa externa que és la consultora Fieldfisher”. 

2022-01-08_RPAUDITORIACONSTRUCCIOCAMPNOU_07

Laura Mas també ha destacat la transparència en les cinc fases d’aquest procés, i ha remarcat la importància de Goldman Sachs, que ha participat en la valoració de les diferents empreses que optaven en aquest procés de licitació de les obres de l’Spotify Camp Nou

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut