Homenatge al mític pi centenari del Camp de Les Corts

Homenatge al mític pi centenari del Camp de Les Corts

La vicepresidenta Elena Fort participa en la inauguració d’una placa commemorativa en el punt on es trobaven els culers quan l’equip jugava a l’estadi que es va inaugurar fa cent anys

Aquest divendres la vicepresidenta del FC Barcelona, Elena Fort, ha participat en un acte d’homenatge al conegut ‘Pi de Les Corts’, el que fora un lloc emblemàtic de trobada de molts aficionats blaugranes mentre el Barça va jugar al Camp de Les Corts (1922 - 1957), que va ser inaugurat el 20 de maig d’ara fa cent anys.

A l’acte s’ha destapat una placa commemorativa instal·lada als peus de l’arbre per l’Ajuntament de Barcelona a petició de la Penya Barcelonista de les Corts, que fa uns anys va fer seva aquesta iniciativa de reconeixement a aquest símbol vivent com una qüestió de justícia veïnal. En l’acte hi han participat també Joan Riera, conseller del Districte de les Corts; Carles Viñas i Josep Bobé, membres de la Comissió de Memòria Històrica del FC Barcelona; Antoni Blanchart, president de la Penya Barcelonista de les Corts; a més d’altres representants de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona i del món penyístic. 

La placa l’ha destapat Josep Castellà, veterà membre de la Penya Barcelonista de Les Corts; un dels veïns del barri que més ha vetllat durant el anys perquè el pi sobrevisqués a les diferents remodelacions urbanístiques de l’espai on està plantat.

La vicepresidenta Elena Fort ha recordat durant el seu parlament la vinculació del Barça amb el barri. “El Barça porta cent anys a les Corts” i aquest senzill acte és “un homenatge a la història del Club”, ha recordat. “Aquest pi ha estat testimoni mut de la història, un espai de reflexió on s’ha fet Barça i s’ha fet ciutat perquè el Barça és les Corts i les Corts és el Barça”, ha assegurat. 

Un arbre molt arrelat al barri i al Barça

El llegendari Pi de Les Corts va ser el lloc de trobada de molts aficionats blaugranes durant moltíssims anys. Aquest pi pinyoner va ser plantat l’any 1893 i avui encara sobreviu amb la seva imatge imponent, a la travessera de les Corts, davant del número 275, a la cantonada amb el carrer Vilamur.

pi les corts2

L’arbre és el darrer supervivent d’una gran extensió d’horts i jardins de frondosa vegetació que durant molts anys va envoltar la finca senyorial de Can Gasparó, adquirida per l’Ajuntament el 1934 i enderrocada el 1971. 

Va ser l’any 1922 quan el pi va entrar a l’imaginari barcelonista, amb la inauguració del Camp de Les Corts, situat just darrera de Can Gasparó. El Pi de Les Corts, amb la seva privilegiada ubicació, es va convertir en un indret recurrent dels aficionats barcelonistes, un lloc de trobada pels que anaven a veure el partit el diumenge a la tarda. També es diu que era el lloc on molts socis del Barça estripaven el carnet cada vegada que el club els decebia. En qualsevol cas, és un símbol blaugrana viu –mai millor dit- que mereix ser recordat. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut