Xerrada sobre la realitat migrant a la Masia

Xerrada sobre la realitat migrant a la Masia

En el marc del Mes Europeu de la Diversitat, els nois i noies residents han assistit a una sessió sobre el poder de l’esport com a eina d’inclusió social i la seva capacitat per fomentar la tolerància

Seguint amb les activitats que s’estan duent a terme al FC Barcelona en el Mes Europeu de la Diversitat que se celebra aquest maig, l’Aula de Formació Continuada de La Masia va programar aquest dijous una xerrada formativa titulada L’esport com a mitjà per a la integració social. Moderada La sessió, moderada pel periodista Lu Martín, va comptar amb la col·laboració del camerunès Roland Fosso, de la Fundació Privada El Putxet, escriptor especialista en temes d’immigració, solidaritat i desenvolupament,  i amb el malià Tchacka Doumbia Voluntari del Casal d’Infants del Raval.

Els nois i noies residents a la Masia van poder escoltar les històries de vida de Fosso i Doumbia. Des que van deixar casa seva quan eren menors d'edat, passant per tot el periple que van haver de seguir fins que van poder arribar a Barcelona, la seva nova llar. Van haver de creuar diversos països del centre i del nord de l'Àfrica, van fer una llarga travessia pel desert, fins i tot van assistir a la mort de companys en el camí; tot per poder creuar la tanca de Melilla i entrar a l’estat espanyol. “Explicar les nostres vivències és una forma de sensibilitzar i de motivar perquè són històries de superació i aquests joves poden utilitzar aquesta energia per superar els seus objectius”, va assegurar Fosso.

Els dos testimonis també van explicar com els va ajudar el futbol a integrar-se en el seu nou entorn. Jugar a aquest esport els va permetre comunicar-se amb la gent de Barcelona, tot i que encara no sabien parlar l’idioma. En el cas de Doumbia, un gran seguidor de Xavi, quan era petit el futbol ho era tot per a ell i va sentir que també tenia dret a somiar en una vida millor. “El que vull transmetre als residents de la Masia és que tinguin un somni; quan s’hi creu, es pot; quan es busca, es troba. I quan t’esforces, al darrere hi ha una bonica recompensa”, va recordar.

Maig és el Mes Europeu de la Diversitat i el FC Barcelona ho celebra a través de múltiples activitats, impulsades des de l’àrea de Diversitat i Inclusió, que reafirmen un compromís de conscienciació social i de construir un club divers, promovent la comunicació inclusiva, reconeixent la diversitat en tots els seus àmbits i responent davant les conductes discriminatòries.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut