El Barça Artístic Team guanya el campionat d’Espanya amb una coreografia d’inspiració trans

El Barça Artístic Team guanya el campionat d’Espanya amb una coreografia d’inspiració trans

El número anomenat ‘Elle’, realitzat per l’equip de ballet de la secció de patinatge artístic del Club, s’imposa en la categoria sènior del torneig disputat a Puigcerdà

El Barça Artístic Team, l’equip de ballet de la secció de patinatge artístic del FC Barcelona, ha guanyat aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya d’aquesta especialitat, disputat a Puigcerdà, amb una coreografia inspirada en la realitat trans. L’actuació, que s’anomena Elle, coreografiat per Patrick Capmartin, director tècnic de la secció, s’ha imposat ara en la categoria sènior del Campionat d’Espanya de Ballet i Copa Federació.  Amb la mateixa coreografia, el ballet ja va guanyar una competició internacional, el Trophée du Vercors a Villard-de-Lans celebrat el passat 10 d’abril.

Fugint de les etiquetes

El missatge del número blaugrana s’allunya del que tradicionalment es pot veure en aquest tipus de competicions. Capmartin es va inspirar en la realitat trans per crear aquesta peça i aquest èxit en el campionat d’Espanya arriba precisament en aquest mes de maig en el que el Club celebra el Mes Europeu de la Diversitat amb diverses accions de sensibilització i conscienciació amb l’objectiu de projectar la diversitat en tots els seus àmbits: generacional, gènere, orientació o identitat sexual, diversitat funcional i cultural.

“Com a coreògraf és un tema que em rondava pel cap des de feia temps i ho vaig parlar amb l’equip i els va agradar”, assegura el tècnic francès. Amb aquest ballet, que combina tres peces musicals diferents, l’equip vol reivindicar l’orgull de sentir-se bé amb un mateix, sense quedar oprimit pels cànons que imposa la societat. “Al 2022 no cal posar etiquetes per mostrar qui som i poder encaixar en un quadre social i en unes normes… perquè, qui posa aquestes normes? No es jutja un llibre per la portada, es jutja pel que hi ha dins. No m’agraden les etiquetes”, assegura Capmartin.

Les persones trans són aquelles que no s'identifiquen amb el gènere que els va ser assignat en néixer segons les seves característiques biològiques, sigui perquè se senten del gènere contrari o bé perquè la seva identitat no s'ajusta a les categories de gènere tradicionalment establertes.

En el Mes Europeu de la Diversitat

A més de la realitat trans el FC Barcelona donarà visibilitat en el Mes Europeu de la Diversitat a d’altres causes que mereixen tenir espai i veu pròpia en una societat inclusiva. Per exemple, Joan Miró, president de Panteres Grogues, oferirà diferents xerrades de sensibilització sobre l’esport i les persones LGTBI+ als membres dels staff tècnics formatius de les seccions. D’altra banda, els empleats del Club també rebran formacions de “Comunicació inclusiva i no sexista” i l’escriptor camerunès Roland Fosso, especialista en temes d’immigració, solidaritat i desenvolupament, oferirà una xerrada sobre aquesta matèria als residents de la Masia. Per la seva banda, la Fundació del FC Barcelona també participarà en aquest mes de la Diversitat amb diverses accions amb l’equip Fundació Barça Genuine i amb els diferents projectes que té arreu del món en l’àmbit de la diversitat funcional.

LOW diversidad CAT
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut