El FC Barcelona celebra els 50 anys del Palau Blaugrana amb un emotiu acte

El FC Barcelona celebra els 50 anys del Palau Blaugrana amb un emotiu acte

President, membres de la Junta, familiars d’Agustí Montal i dels arquitectes del Palau i jugadors i representants dels equips actuals i del 1971 s’han donat cita a l’Auditori 1899

Han passat mig segle. El Palau Blaugrana s’inaugurava el 23 d’octubre del 1971 i avui, exactament 50 anys després, el FC Barcelona ha commemorat tal efemèride amb un emotiu acte que ha tingut lloc primer al mateix Palau i que després ha tingut continuïtat a l’Auditori 1899. L’esdeveniment celebrat aquest dissabte suposa el tret de sortida a un any d’activitats en les quals el Club retrà homenatge als equips, als esportistes i als professionals que han convertit el Palau en una icona esportiva i patrimonial del FC Barcelona.

L’acte de commemoració ha comptat amb una nombrosa representació esportiva i institucional, encapçalada pel president Joan Laporta i diversos membres de la Junta Directiva. Laporta ha assegurat en la seva intervenció que “el Palau ens ho ha donat tot” i ha afirmat que “el Barça és el millor Club poliesportiu del món”. A més, ha recordat que de les 43 Copes d’Europa que figuren a les vitrines del Club un total de 37 han estat assolides per les seccions del Palau Blaugrana. 

El gran repte que tenim entre tots és que el Nou Palau mantingui la màgia del vell Palau

Joan Laporta

També ha mirat cap al futur: “És cert que el Palau d’ara ja no és el pavelló que el 1971 era un prodigi de modernitat, amb una cúpula hipnòtica... El gran repte que tenim entre tots és que el Nou Palau aconsegueixi mantenir la màgia del vell Palau. Estem vivint els darrers d’aquest Palau, és llei de vida, i enguany toca retre-li homenatge. Us demano que tots vingueu al Palau, ara que les restriccions pel Covid-19 s’han acabat”.

També han assistit a l’esdeveniment familiars d’Agustí Montal -president que va inaugurar el Palau l’any 1971-, familiars dels arquitectes Francesc Cavaller i Josep Soteras -creadors de l’edifici-, representants dels equips de les seccions del 1971, l’any de la inauguració, i representants dels equips actuals, els mànagers dels esports professionals, alguns dels esportistes que tenen la seva samarreta retirada al Palau, a més de representants institucionals, patrocinadors i membres de les comissions esportives del Club.

És a dir, no han faltat icones del bàsquet com Juan Carlos Navarro, Nacho Solozábal, Juan Antonio San Epifanio o Aíto García Reneses; de l’handbol com Enric Masip, Francesc López Balcells, Xavier O’Callaghan o Víctor Tomàs; del futbol sala com Jordi Torras o Paco Sedano; de l’hoquei patins com Gaby Cairo, ‘Beto’ Borregán o Aitor Egurrola, entre molts i molts altres...

Molts d’ells han intervingut en l’esdeveniment, recordant algunes de les seves vivències al Palau i explicant la màgia d’un escenari que ja forma part de la història del Club.

Placa commemorativa i foto de família

Prèviament a l’acte celebrat a l’Auditori, els convidats han passat pel Palau Blaugrana. Al vestíbul de l’escenari que compleix mig segle s’ha descobert una placa commemorativa i posteriorment s’ha dut a terme una foto de família amb tots els presents a la pista del pavelló.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut