Aprovat el balanç econòmic de l’exercici 2020/21 i el pressupost del 2021/22

Aprovat el balanç econòmic de l’exercici 2020/21 i el pressupost del 2021/22

Unes pèrdues de 481 milions a la temporada passada i un pressupost de 765 milions d’ingressos per a l’actual exercici

Els socis compromissaris del FC Barcelona han donat el seu vistiplau als comptes econòmics de la temporada 2020/21 exposats aquest diumenge en el transcurs de l'Assemblea General Ordinària.

El màxim òrgan de decisió del Barça ha aprovat la liquidació de l'exercici econòmic de la passada temporada, amb unes pèrdues de 481 milions d’euros després d’impostos, i també s’ha donat llum verda a un pressupost d’ingressos d'explotació per a la temporada 2021/22 de 765 milions d’euros.

Aprovat l’exercici amb el 89% favorable

El vicepresident de l’Àrea Econòmica, Eduard Romeu, ha estat el responsable d'explicar als socis compromissaris els detalls econòmics de la temporada 2020/21. El Barça ha tancat l’exercici 2020/21 amb uns ingressos de 631 milions d’euros, molt per sota dels 828 milions fixats en el pressupost, que també pronosticava un benefici d’1 milió d’euros.

Per la seva banda, les despeses d’explotació han augmentat un 19% en relació a la temporada anterior, passant de 955 milions a 1.136 milions d’euros, xifra rècord a la història del Club. Finalment, el resultat de l’exercici ha estat de 481 milions d’euros de pèrdues després d’impostos, causats tant per la caiguda d’ingressos com per la incapacitat de contenir la despesa. 

Tot i els números negatius que s’han presentat en aquest balanç, el vicepresident econòmic del Barça ha destacat que l’actual Junta Directiva té elaborat un pla estratègic de viabilitat del club que preveu revertir aquesta situació econòmica en els propers cinc anys.

En el moment de la votació, l’exercici de la temporada passada ha estat validat per una gran majoria dels 729 socis i sòcies presents, amb un total de 637 vots a favor (89%), 39 en contra (5%) i 42 en blanc (6%).

Pressupost de la temporada 2021/22

L’exposició del pressupost de l’actual temporada 2021/22 l’ha realitzat també el vicepresident econòmic Eduard Romeu, que ha presentat per l’actual exercici uns ingressos de 765 milions d’euros, un 21% més que els aconseguits la temporada anterior.

L’augment ve provocat principalment per la recuperació dels ingressos d’Estadi, gràcies a la reobertura de les instal·lacions del Club, especialment pels partits al Camp Nou, i la previsible recuperació d'assistència a l'estadi i a la resta d'instal·lacions del Club. L’altra línia on hi ha un increment significatiu és la de Comercial, amb una gran incidència degut a la reobertura de les botigues.

Pel que fa a les despeses d’explotació, el Club preveu una reducció fins als 784 milions, amb una rebaixa significativa de la massa salarial esportiva, principalment per la sortida de jugadors amb fitxes elevades, així com per acords de modificació de condicions salarials que permeten adaptar la massa salarial actual a la generació d’ingressos del Club en el context de pandèmia.

El Club doncs preveu finalitzar l’exercici amb un resultat d’explotació negatiu de -19 milions d’euros, que es preveu compensar amb l’obtenció d’un resultat net financer positiu de 23 milions d’euros. Amb aquestes previsions, el resultat després d’impostos es preveu en 5 milions d’euros positius.

El pressupost de la temporada actual ha estat aprovat per 643 vots a favor (94%), 17 en contra i 23 en blanc.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut