El BIHUB compleix quatre anys com a referent de recerca, innovació i formació de l'esport

El BIHUB compleix quatre anys com a referent de recerca, innovació i formació de l'esport

Durant aquest període s’han desenvolupat 50 projectes de recerca, 5 projectes amb start-ups i més de 16.000 professionals s’han adherit a programes en línia i màsters de postgrau

El Barça Innovation Hub es va posar en marxa el 27 de març del 2017 com una aposta del Club per a la innovació, la recerca científica i la transmissió del coneixement d’una manera estructurada i implicant tota la institució. Aquesta declaració de principis, un dels pilars del ‘Més que un club’, ha convertit després de quatre anys el BIHUB en un centre de referència mundial en innovació i coneixement esportiu  en diferents àmbits de la indústria de l’esport.

Els números així ho reflecteixen. El BIHUB treballa actualment en més de 50 projectes de recerca en diferents àmbits i en alguns ho fa de la mà d’organismes internacionals com la FIFA o la UEFA que han identificat aquesta plataforma com un partner ideal per dur a terme aquestes iniciatives. Paral·lelament el BIHUB codesenvolupa cinc projectes amb start-ups  per crear nous productes i serveis basats en el coneixement del Club i amb un èxit comercial d’alt impacte en el mercat esportiu. En total són 36 les institucions, centres de recerca, empreses i start-ups amb les quals treballa actualment el centre d’innovació i coneixement del Club.

Un dels objectius dels BIHUB és incidir en els diferents àmbits  de la indústria de l’esport, des dels clubs capdavanters, l’esport amateur, fins a la població en general. Un bon exemple recent en què participa el BIHUB és el projecte TRiankle, finançat per la Comissió Europea i que té com a objectiu desenvolupar teràpies regeneratives basades en la bioimpressió de materials per millorar el tractament de les lesions de turmell.  Aquesta dolència és abundant tant en els futbolistes professionals d’alt rendiment com en diferents segments de la població general. Els resultats que se’n derivin tindran un impacte en la qualitat de vida d’aquest segment de la societat, així com també  en l’economia dels sistemes sanitaris dels països de tot el món.

L’experiència generada en aquests i altres projectes ha posicionat el BIHUB com un centre referent en el sector i el seu impacte reverteix positivament, no només en benefici del Club sinó també altres experts externs, promovent la professionalització de l’esport a nivell global.

40 programes en línia i deu màsters

El BIHUB ha format durant aquests quatre anys uns 16.000 professionals i experts de més de 135 països diferents en el camp de la indústria de l’esport. Metges, fisioterapeutes, especialistes en màrqueting esportiu o en patrocini, analistes de dades, tècnics en rendiment o nutricionistes, entre d’altres, han rebut formació adaptada a les seves necessitats per seguir evolucionant en un món de l’esport cada cop més canviant.

Aquesta oferta de formació, diversa i específica alhora, ha donat resposta a tots aquells professionals  que normalment treballen a l’ombra dels esportistes i que tenen com a repte seguir formant-se, seguir reinventant-se i buscar nous límits per contribuir a la millora individual i col·lectiva de l’esport.

En aquest sentit, el BIHUB té actualment en marxa 40 programes de formació en línia, així com deu màsters de postgrau que organitza amb diferents universitats i institucions acadèmiques de diferents parts del món i que compten amb 650 estudiants. Entre les institucions amb què col·labora hi ha la Universitat de Barcelona, la UPC, l’INEFC o el Johan Cruyff Institute.

A banda dels programes i màsters, el BIHUB organitza anualment un congrés d’abast mundial, l’Sports Tomorrow Congress, que s’ha erigit en un altre espai únic per generar i compartir el coneixement a nivell global. Aquest congrés compta amb vuit tracks o conferències dedicades a la tecnologia, la ciència i el negoci en l’àmbit de l’esport, reunint anualment més de 2.000 professionals i experts en aquestes matèries. En l’edició del 2020, a causa de la pandèmia, els congressos van tenir un format telemàtic amb la participació de més de 150 ponents i més de 2.000 inscrits.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut