Bartomeu: “La prioritat esportiva era engegar un nou cicle amb Messi a l’equip”

Bartomeu: “La prioritat esportiva era engegar un nou cicle amb Messi a l’equip”

El president del FC Barcelona creu que Koeman aporta “l’experiència i el caràcter necessari per afrontar una renovació de la plantilla”

Després de detallar el procés del vot de censura, el president Josep Maria Bartomeu també s’ha referit a la situació esportiva del FC Barcelona. Koeman i Messi són els noms propis que han de permetre liderar el nou projecte esportiu 2020/21.

“Quan va acabar la temporada passada, era urgent i inajornable afrontar immediatament el nomenament d’un nou tècnic i la gestió del mercat esportiu més atípic de la història, on havíem de fer compatibles les nostres necessitats esportives amb les noves exigències econòmiques. I calia seguir protegint i ampliant la gestió dels nostres ingressos junt amb la implementació de noves mesures de reducció de les nostres despeses”, ha justificat sobre les decisions preses aquest estiu.

Ronald Koeman garantia la possibilitat de “mantenir la idea futbolística, amb l’experiència i el caràcter necessari per afrontar una renovació de la plantilla”. “Vull agrair a Ronald Koeman haver acceptat el nostre oferiment en circumstàncies complexes, havent d’afrontar decisions molt difícils i impopulars i en un context econòmic complicadíssim. La seva personalitat i les seves decisions ja estan deixant empremta. Aposta decididament per la renovació que necessitava l’equip. Per prioritzar el millor per a l’equip, més enllà de noms i d’edats. Els seus èxits seran els de tots els culers. Cuidem-lo i respectem-lo.”

La continuïtat de Messi

Josep Maria Bartomeu ha parlat també de la situació viscuda durant l’estiu amb Leo Messi: “Durant aquelles setmanes vaig haver de defensar que el millor per al Barça era la continuïtat del millor jugador del món i de la història del futbol. Leo Messi tenia contracte en vigor, ja que havia caducat l’opció de rescissió unilateral. I el més important: la prioritat esportiva era engegar un nou cicle amb Messi a l’equip.”

El president del Barça ha justificat el seu silenci durant aquelles setmanes: “Vaig decidir no fer manifestacions públiques aquells dies. Vaig considerar que no era oportú establir una dialèctica pública amb el nostre capità. Tampoc ho faré ara. Va amb el càrrec. Se’m va acusar de voler forçar un traspàs per qüestions econòmiques, per ‘salvar els números’ deien. Doncs, no. Vaig defensar els interessos del Club, acceptant l’erosió que significava negar-se a la decisió de Messi de marxar a un dels nostres rivals.” I és que Bartomeu té clar el paper de lideratge que desenvolupa l’argentí, en aquest nou context esportiu: “Aquest equip, amb Leo Mesi i una barreja de joves talents i experiència guanyadora, recuperarà l’orgull i la il·lusió dels barcelonistes. N’estic més que convençut. Però calia prendre decisions. I les hem pres. Acceptant molt desgast. Sempre prioritzant els interessos del Club per damunt de tot.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut