Els acords de la Junta Directiva

Els acords de la Junta Directiva

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida avui en sessió ordinària al Camp Nou, ha tractat sobre les qüestions següents

Delegacions Territorials a Tarragona, Lleida i Girona

La Junta Directiva ha aprovat obrir delegacions territorials del Club a les ciutats de Tarragona, Lleida i Girona. La proposta, que ha desenvolupat l’Àrea Social del Club conjuntament amb la Confederació Mundial de Penyes, preveu que aquestes delegacions siguin oficines de representació, atenció, servei, comunicació i difusió d’activitats en el territori als socis de l’Entitat, i que actuïn, també, com a seus socials a tots els efectes, de manera que puguin facilitar l’exercici del vot presencial en el moment que la Llei de l’Esport ho permeti.

Aquesta serà la primera vegada que el FC Barcelona estendrà la presència física de les seves oficines a Catalunya, més enllà de la seu corporativa del Club a Barcelona, i de les delegacions obertes en els darrers anys a Nova York i Hong Kong. I ho farà conjuntament amb la Confederació Mundial de Penyes perquè aquests espais siguin, alhora, les oficines de les respectives federacions territorials per apropar-se a les seves penyes i penyistes.

Aquestes oficines també permetran a la Fundació Barça estar present al territori per donar a conèixer les seves activitats i programes als socis i penyistes, aprofitant els recursos que el Club i la Confederació Mundial de Penyes posaran a la seva disposició.

Accions de Compliance en l’àmbit dels menors

La Junta Directiva ha estat informada de la memòria d’activitats desenvolupades en el marc del Programa de Prevenció del Menor elaborat des del departament del Compliance del Club.

Aquest programa té com a objectiu la detecció, prevenció i reacció davant de les possibles irregularitats que es puguin detectar envers els menors que el Club tutela en les activitats de la Masia, la Fundació Barça i les Barça Academies. Recordem que la xifra total de menors tutelats pel Club és, d’aproximadament, 1,5 milions de nenes i nens a 64 països.

El programa inclou la definició i difusió de cinc normatives internes, a signar per part del personal del Club, col·laboradors externs, pares i menors. Fins ara s’ha dut a terme una formació específica a més de 400 persones de vuit col·lectius de professionals que estan en contacte amb els menors, i s’ha fet arribar la política de prevenció del menor a partners d’escoles, contraparts de la Fundació Barça, i a tot el personal, tant del FC Barcelona, com de la mateixa Fundació.

D’altra banda, també s’ha desenvolupat una matriu de risc per identificar les zones on existeixen més menors per posar el focus inicialment en aquests projectes; s’ha creat la figura del delegat de protecció per a cadascuna de les àrees afectades; i s’han creat tres canals per poder denunciar les possibles irregularitats.      

Finalment, val a dir que el Club col·labora amb UNICEF amb l’objectiu de compartir les millors pràctiques en la gestió dels riscos dels menors en l’àmbit de l’esport. 

Renovació amb la Barça Academy de Qingdao

La Junta Directiva ha aprovat la renovació amb la Barça Academy Qingdao, la primera que el Club va obrir a la Xina, el mes d’octubre del 2015. Aquest acord és per a tres temporades més, fins el mes de juny de l’any 2022. Per aquesta Barça Academy Qingdao han passat un miler d’esportistes en les darreres quatre temporades.

Actualment el projecte Barça Academy compta amb un total de sis escoles a la Xina, ubicades a Qingdao, Chengdu, Kunming, Lijiang, Fuxi Lake i la Barça Academy PRO Haikou, de la qual el Club gestiona al 50% al complex de Mission Hills.

El FC Barcelona té actualment un total de 54 Barça Academies repartides per tot el món. A més, durant tota la temporada també s’organitzen més de 180 Barça Academy Camps (campaments d’una setmana de durada) i una cinquantena de Barça Academy Clinics, que se celebren als camps de la Ciutat Esportiva Joan Gamper a Sant Joan Despí.

Cada any al voltant de 45.000 nens i nenes gaudeixen d’aquests programes per aprendre a jugar a futbol sota la metodologia i els valors del FC Barcelona, amb uns entrenadors formats a casa nostra. La Barça Academy té representació en un de cada quatre països del món, ja que la temporada passada va tenir programes esportius a un total de 56 països.

Propers partits dels Barça Legends

La Junta Directiva ha aprovat l’acord perquè l’equip dels Barça Legends pugui disputar un total de vuit partits, en la modalitat de 6x6, durant aquesta temporada, a Guatemala, Honduras, El Salvador i Colòmbia. En aquest darrer país es disputaran tres partits a les ciutats de Cali, Barranquilla i Bogotà.

D’altra banda, els Barça Legends jugaran un torneig a Sao Paulo el proper 15 de desembre, en què també hi participaran l’equip amfitrió, el Bayern de Munic i el Borussia Dortmund; i un partit a l’estadi d’Anfield, contra el Liverpool, el 28 de març de l’any vinent.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut