El Barça Junior afronta el gran repte del Next Generation a Berlín

El Barça Junior afronta el gran repte del Next Generation a Berlín

Els blaugranes disputen l’Eurolliga sots-18 després de ser campions de Catalunya i d’Espanya

El Junior del Barça de bàsquet comença aquest 23 de maig la fase final del Next Generation Tournament a Berlín, amb l’objectiu d’aconseguir el tercer títol de la temporada. La capital alemanya albergarà les fases finals del torneig Junior més prestigiós del continent, coincidint amb la final a quatre de l’Eurolliga.

El tècnic Carlos Marín afirma que “arribem en un bon moment, amb l’única baixa del lesionat Dayan Nessah”. “En escenaris competitius hem demostrat una bona versió i que ens agraden aquesta mena de competicions. Aquest torneig és un premi per la temporada que hem fet i intentarem arribar a la final”.

Els blaugrana arribaran a Berlín després d’aconseguir la seva plaça en la fase prèvia a Belgrad el mes de març i de proclamar-se recentment campions de Catalunya a Salt i campions d’Espanya a Huelva en un gran partit davant el Reial Madrid. Els joves jugadors, que també formen el Barça Atlètic i que han finalitzat el seu grup de Lliga EBA en primera posició, afronten el torneig continental com l’últim repte que d’aquest curs. “Hem tingut mesos amb molts partits i altres mesos en que hem pogut treballar més aspectes individuals en un equip molt jove (només quatre jugadors de segon any) i la resta juniors o cadets”, explica el tècnic.

Al Next Generation Tournament, els jugadors de Carlos Marín han quedat enquadrats al Grup B amb l’Overtime Elite (un conjunt americà de joves promeses), el PFBB INSEP Paris i l’ALBA de Berlin. Els ambfitrions seran el primer rival del Barça el dijous 23 de maig (13.30 hores) a l’Uber Eats Music Hall. El segon partit serà contra l’Overtime Elite el 24 de maig (15.45 hores) i la fase de grups acabarà davant el PFBB INSEP París el 25 de maig (13.30 hores).

En declaracions als mitjans del Club, Marín destaca la qualitat del conjunt francès, el paper d’amfitrió de l’ALBA de Berlín i la incògnita que serà el conjunt Overtime Elite: “És un torneig amb moltes sorpreses i no hem vist jugar junt al conjunt americà, però és una selecció que tindrà un físic molt important i talent”.

El primer classificat obtindrà la classificació directa per a la final que es disputarà diumenge 25 maig davant el primer classificat d’un altre grup on hi ha el Real Madrid, el Milà, el Mega MIS de Belgrad i el ratiopharm Ulm. “Ens hem preparat per afrontar el torneig partit a partit per oferir la nostra millor versió. Si guanyem, ens farà il·lusió. Però l’important és que els jugadors es puguin desenvolupar i sortir en aquests escenaris per demostrar que son millors jugadors i que poden jugar en equip”, conclou Marín.

A Berlín, els blaugranes intentaran repetir la gesta aconseguida en la mateixa capital alemanya fa 8 temporades, la 2015-16. Aquella és l’única vegada que el Barça s’ha alçat amb el trofeu. Tot el torneig es podrà seguir íntegrament pel canal oficial de Youtube de l’Eurolliga.

El Cadet disputa el Campionat d'Espanya

L'actualitat del bàsquet formatiu blaugrana també està protagonitzada aquesta setmana pel conjunt Cadet, que està disputant el campionat d'Espanya a San Fernando. D'altra banda, l'Infantil va proclamar-se campió de Catalunya després d'imposar-se al Joventut de Badalona en la final del passat diumenge a Martorell.

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut