Joventut - Barça: El Derbi és culer! (75-93)

Els blaugranes s'han endut el duel després d'una gran segona part on Dario Brizuela ha estat el jugador més destacat

Victòria importantíssima i necessària. El FC Barcelona ha conquerit l'Olímpic de Badalona i ha derrotat el Joventut (75-93) en un duel apassionant on una segona part dels culers ha segellat el triomf cap al cantó barceloní. Dario Brizuela (18 punts), Satoransky (15 punts) i Abrines (11 punts) han estat els blaugranes més destacats.

Amb aquesta victòria els culers aconsegueixen sumar un triomf crucial per a la competició domèstica, però també moral per refer-se de les dues derrotes europees de la setmana.

S'imposen els de Grimau

Els blaugranes, ràpidament, han pres la iniciativa del duel. Amb un parcial de 0-6, els homes de Roger Grimau han començat a obrir escletxa en el marcador. Un Ricky estratosfèric s'ha erigit com el guia ofensiu de l'equip acumulant 7 punts en els primers 10 minuts. Malgrat el bon estat de forma del Barça, el Joventut ha despertat als compassos finals i l'entrada de Vives i Evans han dinamitat la dinàmica del conjunt verd-i-negre (21-28).

S'iguala el duel

En el segon quart, s'ha notat que els de Carles Duran han posat la sisena marxa. Amb un parcial de 7-0, els badalonins han empatat el duel (28-28). La igualtat que reflectia el lluminós s'ha traslladat a la pista. L'agressivitat en la defensa s'ha traduït en un duel amb moltes faltes i això ha afavorit que els comptadors anessin pujant. Finalment, petit avantatge blaugrana en arribar al descans (40-45).

Segona part culer per segellar el triomf

A la represa els blaugranes han pres el control del duel, sobretot gràcies a un espectacular Dario Brizuela que ha acabat el xoc amb 18 punts. L'actuació del base ha estat clau per anar agafant distància en el resultat que s'ha anat eixamplant a mesura que avançava el cronòmetre (44 - 54, min 24). I és que al final del tercer quart el marcador ja era de 55-70.

El darrer assalt ha estat un tràmit per als barcelonins. Satoransky i Abrines han contribuït al comptador culer amb cistelles importants que han evitat la revifada del conjunt ver-i-negre. Finalment, amb una segona part sublim, els blaugranes s'han desfet dels fantasmes de la setmana en competició europea amb una gran victòria en el derbi de la competició domèstica (75-93).