Barça 84-81 Unicaja: factor Palau per començar manant

Els blaugrana sumen la primera victòria de les semifinals de la Lliga en un partit que s'ha complicat en els minuts finals tot i dominar-lo de cap a peus

El Barça ha sumat el primer punt de les semifinals en un treballadíssim triomf contra un Unicaja (84-81), que ha vist frenats els seus intents de remuntada. Els culers, que no han anat per sota en cap moment del partit, han hagut de suar de valent però, al final, han pogut celebrar la victòria.

El Palau segueix inexpugnable

El Barça i el Palau, en aquesta Lliga, és una fórmula infal·lible que sempre acaba bé. Els 18 partits anteriors, els 17 de la lliga regular i el de primera ronda contra el València, havien acabat en triomf culer, i avui no ha estat una excepció. De fet, en la primera meitat semblava que no només els de Jasikevicius tornarien a tirar el partit endavant amb la seva afició, sinó que ho podrien fer amb relativa comoditat.

Quan a finals del primer quart, l'encert d'Abrines i Sanli han fet acabar el primer període amb un +11 pel Barça (26-15), l'optimisme ha començat a inundar el Palau. Però en el segon període, ben aviat, ha aparegut la primera mostra de rebel·lia dels malaguenys, quan amb un parcial de 0-7 s'han situat a només cinc punts.

Però quan la pilota cremava, el capità Nikola Mirotic ha assumit els galons necessaris per restablir l'avantatge al voltant de la desena de punts. A més, aquesta s'ha eixamplat fins als 14 al final de la primera meitat (45-31).

Unicaja amenaça amb la remuntada

Però quan el partit corria el risc de trencar-se del tot, Unicaja ha demostrat, per exemple, perquè és el vigent campió de la Copa superant, entre d'altres, el mateix Barça. Amb un Sima fent-se gran a la pintura i algun triple de Kalinoski, la diferència ha baixat fins als dos punts (57-55), però el Barça, en tot moment, ha pogut resistir per sobre en el marcador.

Al final del tercer període, un petit parcial culer ha tornat a ampliar lleugerament la diferència fins als +8 (66-58). Ja a mitjans del quart definitiu, la diferència es mantenia estable en els 10 punts, però Unicaja no havia dit la seva última paraula, ni tampoc la penúltima. Amb un parell de cistelles seguides s'han situat a cinc, i amb un triple de Carter, amb 18,9 segons per jugar-se, a només tres.

Final patit, però feliç

Per si encara hi faltava una mica de picant, Kalinovski li ha tret tres lliures a Abrines. Ha anotat els dos primers, ha llençat a fallar el tercer i li ha sortit bé, perquè han tingut pilota amb 3,3 segons per acabar el duel i a només tres punts. Però una bona defensa final del Barça, que no ha deixat ni tirar, ha acabat per sentenciar el primer punt d'una eliminatòria de semifinals que es reprendrà aquest divendres (21.00 hores) al Palau, abans de viatjar a Màlaga per la disputa del tercer i, en cas de necessitar-lo, del quart partit. Queda molt per a això, però de moment, el primer ja és del Barça.