Valencia - Barça: Vol directe a semifinals (64-87)

Els blaugranes passen la eliminatòria per la via ràpida i s'enfrontaràn a l'Unicaja de Màlaga a la següent ronda

El Barça ja és a semifinals del playoff de la Lliga. Els blaugranes han derrotat al València (64-87) en un partit plàcid pels homes de Saras Jasikevicius que han estat especialment encertats des de la línia de tres. El duel ha estat completament dominat pels culers que han manat en el marcador tot el temps. Les claus de la victòria han estat una defensa sòlida que ha anul·lat l'anotació taronja i l'encert en triples del conjunt barceloní.

Els blaugranes han firmat una actuació sublim i han aconseguit un 58 % des de la línia de tres punts, endollant 18 dels 31 triples disparats i establint un nou rècord als playoffs. Els jugadors amb més anotació han estat: Satoransky i Mirotic amb 14 i 13 punts i 20 i 18 de valoració respectivament.

Endollats

La cita al Pavelló Font de Sant Lluís ha tingut un gran començament pels blaugranes. Mirotic ha tret tot el seu arsenal i s'ha convertit en la referència anotadora del primer quart. Un total de 8 punts ha aconseguit anotar el montenegrí que ha permés a els blaugranes agafar distància en el marcador. A banda del protagonisme del "33", el període també ha tingut un altre factor transcendental: la defensa. Els homes de Saras han aconseguit posar al parquet un gran nivell defensiu que ha posat el 6-13 al lluminós a l'equador del temps. La mà del Montenegrí i l'eficiència d'Àlex Abrines en la línia de tres han permès acabar el primer assalt 13-26.

Per la seva banda, el conjunt taronja, tot i estar sotmès a l'empenta blaugrana, ha aconseguit frenar instantàniament als culers, sobretot, gràcies a una defensa col·lectiva capitanejada per Dubljevic, autor juntament en Harper de la majoria dels punts valencians.

El segon quart ha acabat de la mateixa manera que el primer, amb un triple. I és que Kyle Kuric ha pres el relleu a la línia de tres a la perfecció. Els blaugranes han vist el cèrcol de la cistella gran i els tirs no han parat d'entrar. A més, han sabut aprofitar errors del conjunt d'Alex Mumbrú per ampliar la distància i castigar el conjunt taronja prop dels +20 de diferència al minut 15 (16-34).

A banda de convertir-se una màquina anotadora, l'equip blaugrana ha anul·lat l'atac dels valencians que han vist com un bon treball en defensa ha frenat el comptador local. Mentre el Barça ha arribat amb 43 al descans, el València ho ha fet amb 26.

Pluja de triples a València

A la represa, la dinàmica del partit no ha canviat, sinó tot el contrari. Els de Saras Jasickevicius han continuat dominant el matx i fins i tot s'han activat altres efectius blaugranes: com Satoransky amb 9 punts al tercer quart. I és que si a la primera part queien gotes a la Fonteta, a la segona part ha començat la pluja de triples amb 7/8 d'encert per arribar al darrer assalt amb mig partit a la butxaca (45-47).

Finalment, en el últim quart el blaugranes han baixat lleugerament el ritme, fet que ha provocat la retallada valenciana al marcador. Ara bé, la distància era prou significativa com per una remuntada taronja. I als darrers minuts del duel els blaugranes han aconseguit empatar i superar el rècord de triples en un partit de playoff que fins al moment estava en 17 i els blaugranes n'ha anotat 18. El marcador final ha estat de 64-87.