Barça 84-74 Valencia: Mirotic dicta sentència per obrir el play-off

Els 27 punts del capità i l'aportació clau d'escuders de luxe com Satoransky o Kuric col·loquen el Barça a una victòria de les semifinals

El Barça ha tornat a mostrar-se inexpugnable al Palau per sumar el primer triomf de l'eliminatòria de quarts contra el València (84-74). Amb un Mirotic brillant, els blaugrana tenen dues oportunitats, primer a La Fonteta i, en cas de necessitat, al Palau de nou, per ser un dels quatre aspirants de la Lliga.

Mirotic escalfa el canell

El primer quart dels play-off ha tingut més desencert que cap altra cosa, i tot i els dos triples seguits de Harper, Mirotic ha respost de la mateixa forma, retornant la igualtat que no s'ha mogut al final del període, en uns últims compassos de poca anotació (18-16).

En el segon, Nikola Mirotic ha seguit molt encertat des del perímetre, i la defensa taronja no trobava la forma d'aturar el capità, que s'ha col·locat amb 16 punts i ha situat un 33-23 que Mumbrú, tècnic visitant, ha hagut de frenar amb un temps mort.

Reacció valenciana abans del descans

I li ha funcionat, ja que no només ha evitat la sagnia, sinó que Chris Jones s'ha erigit en el líder de la reacció valenciana per eixugar aquesta diferència i fer que el partit s'hagués de decidir a la segona part després de l'igualtat màxima de la primera (40-37).

Però, en el tercer ha anat la vençuda. Ha començat igual que el segon, amb un Barça inspirat en atac i amb Mirotic com a líder, que seguia engreixant els seus números a base de triples i ha aconseguit una altra renda en el marcador que, aquest cop, sí que ha estat definitiva.

Domini blaugrana en un Palau imbatut

La defensa culer ha augmentat les seves prestacions i ha neutralitzat tots els intents de València al marcador, i el partit començava a tenir color blaugrana amb 10 minuts per disputar-se (69-55). Però quan València semblava mort, un 0-7 de sortida ha allargat el suspens uns minutets més.

Per+o, al final, els blaugrana han estat capaços de mantenir una distància prudencial en tot moment per acabar firmant el primer punt de l'eliminatòria dels quarts de final de la Lliga Endesa en un Palau, que, en 18 partits de Lliga, només ha vist victòries culers. Ara, si els de Saras són capaços de guanyar a La Fonteta aquest divendres (21.00 hores), avançaran fins a les semifinals i se situaran un passet més a prop del títol.