Cop d’autoritat del Júnior davant l’Estrella Roja

Els blaugranes sumen la segona victòria en dos partits (77-93)

El Júnior ha tancat en la matinal d’aquest divendres la seva segona victòria en dos partits de l’Adidas Next Generation (ANGT Final). Els nois de Roger Grimau han estat superiors de principi a fi a l’Estrella Roja (77-93), que partia com un dels principals rivals del Grup A, i arriben a la tercera jornada de competició amb l’ambició intacta per ser a la final.

Dame Sarr ha començat el partit amb una declaració d’intencions: un triple frontal per aixecar la persiana. Però els primers minuts han estat de l’Estrella Roja, que ha trobat situacions fàcils de cara a cistella i ha obert un parcial de 8-0 per col·locar el 8-3 de partida. El Barça ha començat a dificultar més els atacs serbi, incomodant Topic, i l’ofensiva blaugrana també ha mostrat símptomes de millora.

Sarr (11 punts al primer quart) ha continuat fent mal des de la línia de tres i la de lliures, Jakucionis ha anat trobant el ritme, i Voronin i Traoré han augmentat la consistència als dos costats de la pista. El rus, molt precís de cara a cistella, ha tancat el període amb un triple lateral per situar el 21-24.

Voronin i Fàbrega han continuat castigant des del perímetre al segon quart, tot i que Topic ha fet gala de la seva facilitat per anotar. El Barça s’ha col·locat en zona per aturar un petit intent de reacció serbi, aturat amb dos 2+1 consecutius, un de Voronin i un de Jakucionis.

La zona ha fet molt mal als serbis, mentre dos triples de Sarr (20 punts al descans) posaven una màxima de 14 punts a favor (36-50). Estrella Roja ha retallat amb un triple que semblava l'última acció de la primera part, però de nou Voronin (13 punts al descans) ha aconseguit una cistella sobre la botzina. Als vestidors amb un marcador de 39-52.

El Barça ha trencat el partit a la represa. Els exteriors han estat un martell des de la llarga i la mitjana distància, amb Sarr i Voronin com a màxims exponents, mentre Traoré s’ha imposat a la zona. El malià ha sumat 11 punts al període i ha controlat també el rebot i la pintura defensiva. L’Estrella Roja ha provat de plantar una zona per contrarestar l’allau, però Jakucionis ha clavat un triple a la primera per trencar-la. Amb tot, el marcador final de quart ha estat de 52-78, amb avantatges màxims de 29 punts.

Topic s’ha posat l’equip a l’esquena en l’últim quart, en què el conjunt serbi ha maquillat el resultat. L’estrella dels de Belgrad ha tancat el partit amb 23 punts, lluny dels 38 de la primera jornada, gràcies a una gran feina col·lectiva i al marcatge constant de Raúl Villar. Els últims minuts de partit han transcorregut amb menys ritme, però encara amb algunes bones jugades puntuals. El duel ha acabat amb el resultat de 77-93, amb el punt i final de Traoré des del tir lliure.