Permís per somiar a Salamanca (57-64)

Hamblin (14 punts) i Rakovic (11 punts) lideren el Barça en l'ajustada derrota davant Perfumerías Avenida, que deixa l'eliminatòria oberta

El Juan Carlos Navarro es vestia de gala per gaudir de les semifinals del play-off de la Lliga Femenina Endesa, i el Barça CBS va respondre amb nota. Gran partit de les blaugranes davant el Perfumerías Avenida, tot i la derrota per 57 a 64, en un matx que no es va decidir fins al final. Amb aquest resultat, l'equip dirigit per Isaac Fernández viatjarà a Salamanca amb un objectiu clar: repetir la gesta de Fontajau i aconseguir una remuntada que els doni el pas a la final.

El primer quart va ser tota una declaració d'intencions, per part dels dos equips. El Barça buscava la potència en el joc interior de Hamblin (10 punts en el primer parcial), mentre que el Perfumerías treia profit del seu tir exterior. L'intercanvi de punts va ser la tònica, amb petits avantatges de les visitants ràpidament neutralitzats pel Barça CBS. Al final dels deu primers minuts, el marcador era de 20 a 21.

La igualtat també seria el factor comú del segon quart. Amb la intensitat que mereixia el partit, cap dels dos conjunts es distanciava en el marcador. Perfumerías Avenida aconseguia la màxima diferència (31-37) a dos minuts del descans, però cinc punts consecutius de Rakovic deixaven al Barça només dos punts per sota, 35-37.

Obre forat el Perfumerías

A la represa, les defenses es van imposar als atacs. Fins a cinc minuts va estar el marcador sense moure's durant el tercer quart. Les salmantines tancaven el joc interior del Barça, sense permetre cistelles fàcils a la pintura, mentre que les blaugranes no deixaven circular còmodament la pilota a les seves rivals. Dos encerts en les últimes possessions del Perfumerías deixaven l'electrònic en 45-52 al final del tercer parcial.

Conscients de la importància del resultat de cara al partit de tornada, el Barça CBS intensificava el joc per retallar distàncies. Un triple de Carleton donava a les visitants el màxim avantatge del partit (51-59), però Marta Canella, amb dues assistències i una cistella, apropava el Barça a només quatre punts. No obstant, un triple de Silvia Domínguez a les acaballes deixava el 57-64 final.

Toca repetir remuntada

Una eliminatòria que queda oberta de cara al partit de tornada. El Barça, que ja sap què és remuntar en pista adversa en els play-offs, buscarà repetir la proesa a Salamanca. Aquest cop, la diferència són set punts, però la remuntada encara donaria un premi major: la classificació per la final de la Lliga Femenina Endesa.