El Barça CBS, a les semifinals de la Lliga Endesa!

Les blaugranes remunten els sis punts de desavantatge de l'anada amb una gran victòria a Fontajau (59-66)

El 23 d'abril és una data assenyalada per tots els catalans, i des d'ara, també pels aficionats del Barça CBS. El dia que les blaugranes no només van guanyar a la pista de l'Spar Girona (59-66), sinó que a més van remuntar la diferència de sis punts en contra del partit d'anada per classificar-se per a les semifinals de la Lliga Femenina Endesa. Un resultat històric per un equip que va aconseguir l'ascens a la màxima categoria del bàsquet femení nacional la temporada anterior.

El partit d'anada, al Juan Carlos Navarro, ja deixava clar que l'eliminatòria estaria igualada en tot moment. No obstant, el domini en aquell matx va ser per les gironines. Des del 2-0 inicial, el Barça va anar a remolc al marcador durant la resta de partit. Però conscients que els quarts de final es decidirien a Fontajau, les d'Isaac Fernández no es volien desenganxar al marcador. Anna Cruz empatava el partit a quatre minuts pel final, però les bones actuacions de Gardner i Sykes, per part de l'Spar Girona, deixaven un resultat final de 50 a 56.

L'encert exterior, clau

Sis punts que mantenien el suspens en l'eliminatòria. Un partit de tornada que seria decisiu, en una pista on el Barça ja havia guanyat aquesta temporada (semifinals de la Lliga Catalana). Amb aquests al·licients, les blaugranes sortien al parquet endollades. Dos triples de Rakovic en el primer quart donaven al Barça el primer gran avantatge (6-12), que es mantindria fins al final del parcial (16-21).

L'encert en el llançament exterior, amb un 4 de 6 en triples, donava molta confiança al conjunt dirigit per Isaac Fernández. A més, el domini del rebot (12 de Ruth Davis i 7 de Marta Canella) era clau per no permetre segones oportunitats a les locals. Amb aquests aspectes controlats, el Barça marxava al descans amb un resultat que les classificava provisionalment per a les semifinals: 27-34.

A la represa, la dinàmica del partit continuava sent molt favorable a les blaugranes. Cinc punts pràcticament consecutius d'Ainhoa López, màxima anotadora del matx (20 punts), donaven el major avantatge al Barça CBS, 31 a 43. Però en aquest moment va aparèixer Rebeka Gardner. L'estatunidenca va agafar el protagonisme per l'Spar Girona, que va retallar les distàncies al marcador fins a posar-se només tres punts per sota al final del tercer quart. 48-51, i tot per decidir en els darrers 10 minuts.

Bogeria als minuts finals

L'intercanvi de cistelles va ser el predominant durant els primers compassos. Fins que va aparèixer de nou Anderson, que amb cinc punts consecutius posava al Barça amb un +5 (59-64) a dos minuts del final. Les últimes possessions serien decisives, i així ho sabia Ainhoa López. Amb una cistella en suspensió de la catalana, les blaugranes estaven a només 1:43 de les semifinals. En una última jugada no apte per a cardíacs, la defensa del Barça va impedir la cistella de les gironines. 59 a 66 final, i el passi a la següent ronda a la butxaca.

Una eliminatòria que es va decidir en l'última jugada del partit de tornada. Amb dues grans actuacions, el Barça CBS va aconseguir classificar-se per les semifinals del play-off pel títol, en la mateixa temporada de l'ascens. Una campanya impecable de les blaugranes, que tindran com a rival al Perfumerías Avenida. El primer partit serà dimecres 26, a les 19 hores al Juan Carlos Navarro, mentre que la tornada es jugarà dissabte 29 a les 18 hores.