Barça – Alba de Berlín: Asseguren el factor pista als play-offs (72-56)
Ofert per

Els blaugranes sumen la 22a victòria a la competició europea i certifiquen ser caps de sèrie a la següent ronda

Victòria treballada al Palau Blaugrana que permet als culers assegurar-se ser cap de sèrie als play-offs de l'Eurolliga. El Barça ha derrotat a l'Alba de Berlín (72-56) en un partit que ha començat malament pels blaugranes que han hagut de remar a contracorrent per acabar firmant un darrer quart de pel·lícula per certificar el factor pista a la següent ronda de la competició.

Els blaugranes han hagut de suar més de l'esperat contra un conjunt alemany que ja no es juga res a l'Eurolliga. Un duel on la primera part ha estat dominada per l'equip visitant ha acabat amb victòria blaugrana en anul·lar l'eficiència anotadora dels visitants.

Un autèntic frec a frec...

Els primers compassos del duel ja han deixat entreveure que assegurar ser cap de sèrie als play-offs de l'Eurolliga no seria tasca fàcil. I és que tot i no jugar-se res, l'Alba de Berlín ha plantat cara als de Saras Jasickevicius. En primera instància, l'alçada de Vesely ha estat determinant per marcar la diferència al joc interior on els alemanys s'han vist superats pel pivot blaugrana que ha anotat 6 punts a l'inici del matx (6-5, min.3). Ara bé, des del tir exterior els visitants han aconseguit fer mal als culers, fet que ha provocat que el marcador es decantés lleugerament cap al cantó rival al final del període inicial (19-21).

Al segon quart, la tònica del partit no ha canviat. Els tiradors de l'Alba de Berlín s'han mantingut endollats durant tot el primer temps i això ha provocat la seva superioritat en el resultat (24-30, min. 15). Per la seva banda, els blaugranes han mostrat un joc ofensiu sòlid, però els hi ha faltat duresa defensiva per incomodar el tirs dels alemanys. Malgrat la diferència de dinàmiques i encert, els blaugranes han marxat tan sols un punt per sota a la mitja part (34-35).

...que acaba amb victòria blaugrana

A la represa, el Barça ha sortit amb una marxa més i això li ha permès situar-se per davant en el marcador i prendre la iniciativa (43-39, min. 25). Ara bé, la faceta defensiva ha estat la protagonista del quart. Ambdós equips han prioritzat la defensa davant d'un atac pobre i desencertat i això ha provocat un període amb molt pocs punts. Aquesta situació l'ha sabut aprofitar de meravella el conjunt de Saras Jasickevicius que ha arribat al darrer assalt amb la màxima avantatge en el marcador (50-42).

Al darrer quart, el Alba de Berlín ha perdut combustible i els blaugranes han començant anotant un prcial de 12-3 (62-45, min 32). Així doncs, els darrers compasos del duel han estat plàcids pels blaugranes que han aprofitat per tancar el duel i assegurar el factor pista quan encara queden dos partits per finalitzar la fase regualr. Finalment, 72 -56 per tenir el factor Palau a la següent ronda.