Barça - Estrella Roja:  Retorn al camí de la victòria a l'Eurolliga (85-79)
Ofert per

Barça - Estrella Roja: Retorn al camí de la victòria a l'Eurolliga (85-79)

Els blaugranes es mantenen tercers a la classificació amb 19 victòries

El Barça s'ha retrobat amb el triomf a la competició. El conjunt blaugrana ha derrotat a l'Estrella Roja (85-79) en un partit molt igualat que ha fet retronar el Palau Blaugrana. El frec a frec entre els dos equips ha estat evident durant tot el duel, però els blaugranes han estat capaços d'imposar-se en els moments claus per aconseguir decantar la balança a favor de les culers. Un gran joc col·lectiu ha contribuït al triomf culer, però sobretot ha destacat l'actuació de Jan Vesely i Nikola Mirotic amb 21 punts.

Igualtat sobre el parquet

El partit ha començat de la millor manera possible. I és que un triple d'Abrines ha obert el compte blaugrana per posar-se al capdavant del marcador. Aquest avantatge que s'ha mantingut tot el quart malgrat veure un joc molt igualat a pista. Els barcelonins, tot i exhibir un atac molt atractiu que ha posat el 15-9 al lluminós al minut 6, els de Belgrad no han afluixat i amb Campazzo capitanejant el joc ofensiu han finalitzat el període a tres punts del Barça (18-15).

Al segon quart, els visitants han estat capaços d'avançar-se en els primers compassos del temps, però els de Jasickevicius s'han mantingut sempre ben enganxats en el marcador (22-25, min.14). Això ha permès recuperar el domini del resultat a l'equador del quart i mantenir-lo fins al descans. Un dels protagonistes de la primera ha estat Àlex Abrines que ha firmat una actuació estel·lar anotant 4/4 en triples. Finalment, 40-36 per marxar a vestidors.

Com en l'inici del partit, un triple blaugrana ha obert la llauna a la segona meitat, que sumat a un altre, han posat el +10 en el marcador tan sols començar el quart (46-36, min 2). Ara bé, els de Dusko Ivanovic no s'han fet petits i no han cedit davant l'encert blaugrana. Tot i mantenir-se per sota, el conjunt de Belgrad s'ha mantingut enganxat al marcador tot el període i quan faltaven pocs segons per arribar al darrer assalt han aconseguit empatar el resultat (57-57). Així doncs, el partit s'ha resolt a l'últim quart.

Cop blaugrana sobre la taula

El darrer període ha estat un autèntic frec a frec. El rellotge ha començat a córrer a favor del cantó blaugrana que amb un 2+1 de Vesely ha aconseguit posar-se per davant als primers segons. A continuació, el festival culer ha continuat i el Palau Blaugrana s'ha encès.

Un triple de Mirotic, un tap de Vesely i dos punts de Kalinic han obligat a Ivanovic a demanar temps mort (68-59, min. 32). El capità culer ha posat la cirereta a la seva actuació amb un tir lliure que li ha permès posar el 20è punt en el seu comptador. I complementant l'actuació del montenegrí ha aparegut un Jan Vesely colossal per ajudar a guiar el Barça cap a la victòria.

Ara bé, malgrat els primers cinc primers minuts del quart on el domini blaugrana ha estat evident, el partit no ha quedat sentenciat. El de Belgrad encara han tingut temps de reaccionar i la seva amenaça s'ha fet notar quan han posat el 75-73 al marcador quan faltaven menys de tres minuts pel final del partit.

Però, un cop més els blaugranes han tornat a agafar embranzida i aquest cop no han deixat que el conjunt visitant tornes a apropar-se en el marcador. Els punts de Jokubaitis, Kalinic i Vesely han servit per firmar el 85-79 final.