Fenerbahce - Barça: S'escapa la conquesta d'Istanbul (81-73)
Ofert per

Els blaugranes encadenen la segona derrota consecutiva a la competició europea després de caure contra els turcs al Ülker Sports Arena

El Barça tanca la gira europea amb una nova derrota. Els blaugranes han caigut davant el Fenerbahce (81-73) en un partit on els culers han anat de més a menys. Els de Jasikevicius han començat el partit endollats aniquilant qualsevol oportunitat de domini local. Però els turcs, al segon quart, han posat remei el control barceloní i han igualat el duel. Finalment, al darrer quart els d'Itoudis han estat superiors i han segellat el triomf. Així doncs, la classificació matemàtica pels play-offs haurà d'esperar alguna jornada més.

Cara i creu

La cita a Istanbul ha començat de la millor manera possible. Tan sols havien transcorregut tres minuts de partit quan el Barça ha estat capaç d’anotar 16 punts i agafar un avantatge de +10 en el marcador. I és que els de Jasickevicius han entrat al duel com una autèntica piconadora, sent capaços d’anul·lar els turcs tant en atac com en defensa. Amb el conjunt blaugrana marcant el ritme del matx, el resultat només ha fet que eixamplar-se per la banda barcelonina fins a arribar al final del primer quart amb el 18- 30 en el marcador.

Ara bé, el camí de flors que han construït els blaugranes al primer quart s’ha desfet ràpidament quan el Fenerbahce ha començat a anotar de tres en tres. De mica en mica, l’equip turc ha anat escurçant la distància en el marcador fins a arribar a situar el 34-36 quan faltaven 3 minuts pel descans. Els blaugranes només han estat capaços de fer 10 punts en tot el temps, una xifra molt diferent dels 30 del primer quart. Finalment, 37-40 per marxar a vestidor amb la mínima avantatge.

Els locals segellen el duel

A la represa, les coses no han millorat pel cantó blaugrana. El partit ha tornat a començar de zero quan els turcs han aconseguit empatar i remuntar el marcador als primers minuts del tercer quart (47-46, min 22). A partir d’aquest moment, s’ha dibuixat un escenari molt igualat on els dos conjunts han lluitat per prendre el control del joc i imposar el ritme anotador per aconseguir capitanejar el marcador (55-55, min. 27). Malauradament, els Dimitris Itoudis han estat més encertats i han arribat al darrer assalt amb un lleuger avantatge (61-56).

L’últim quart ha estat un autèntic frec a frec entre els dos equips. Malgrat la renda turca, els blaugranes han estat capaços d’aguantar el ritme fins l’equador del temps on han aconseguit de nou posar-se per davant en el marcador (67-68, min. 35). Malauradament, el domini culer ha estat un miratge, ja que amb un parcial de 7-0 els d’Istanbul han posat la directa per guanyar el partit. Finalment, el blaugranes s’han desinflat als darrers compassos i el marcador final ha estat de 81-73.

El proper compromís dels blaugranes serà el derbi català de Lliga contra el Manresa al Palau Blaugrana (18.30h) d'aquest diumenge.