Gran Canaria - Barça: Derrota en l’estrena a la Lliga Endesa (88-85)

Els homes de Jasikevicius s’han vist superats per un combatiu i efectiu conjunt de Jaka Lakovic en la primera jornada de la competició domèstica

El primer partit de l’ACB ha acabat amb derrota blaugrana. Un partit molt igualat i intens en una sempre complicada pista com és la del Gran Canaria Arena ha acabat amb un final ajustat amb una última possessió culer per empatar el matx, però que no ha arribat a bon port.

Un inspirat Balcerowski amb 17 punts ha mantingut a l’equip dirigit per l’ex blaugrana Jaka Lakovic per sobre al marcador, tot i les bones actuacions ofensives de Sanli (18pts) i Abrines (17pts). Primera derrota d'una competició que només ha fet que començar i en l'horitzó ja es troba el pròxim partit; serà el 2 d’octubre contra el Baskonia al Palau Blaugrana (20:00h).

Inici imprecís

El partit ha començat amb un bon encert des de la línia de tres per part dels locals que han col·locat el 6-2 al marcador. Els blaugranes, però, han reaccionat davant l’inici del Gran Canaria i s’han avançat (6-7) amb uns efectius Sanli i Satoransky. En aquest punt els dos equips s’han anat intercanviant l’avantatge al marcador amb uns minuts de desencert. Un primer quart, però, que Jokubaitis s’ha encarregat de deixar el Barça per davant amb una bona cistella final (19-21) després de recórrer tota la pista.

El segon quart s’ha iniciat amb la mateixa dinàmica d’igualtat. Oscar Da Silva s’ha estrenat amb la samarreta blaugrana a l'ACB i ha col·locat el 22-23 després de dues bones accions ofensives. A partir d’aquí el Gran Canaria amb un contundent Diop i un inspirat Albicy s’han desmarcat del marcador amb un +6 (35-29). Aquest avantatge, però, ha estat retallat per un efectiu Abrines amb tres triples que ho ha igualat (38-35), tot i que, de nou, els locals s’han escapat gràcies a Balcerowski col·locant la màxima +10 (48-38) abans que Jokubaitis fes, de nou, l’última cistella del quart per deixar el partit vuit a sota (48-40).

Superats en els minuts finals

L’inici de la segona part ha mantingut la mateixa tònica. Imprecisions i errades. Els blaugranes han acudit a Sanli i Abrines per apropar-se al marcador i fins i tot avançar-se (55-56), però el Gran Canaria amb un imponent Balcerowski s’ha refet i ha tornat a col·locar els locals per davant (60-56). El Barça s’ha mantingut a base de triples i el tercer quart ha acabat cinc a sota (70-65).

Els últims 10 minuts de partit els culers han estat obligats a donar una marxa més i així ho han fet. Laprovittola ha posat l’equip per sobre al marcador (75-76) a 4’50 del final. Els següents minuts hi ha hagut un intercanvi de cistelles. Quan falta un minut i mig, però, els locals dominaven amb +1 (83-82). Shurna amb un triple i Jokubaitis amb una entrada han deixat el marcador 86-84. El mateix base blaugrana ha tingut una possessió per empatar el partit, però no ha tingut encert en la transició i, novament, Shurna ha ampliat l’avantatge des de la línia de tirs lliure (88-84). Els blaugranes podrien haver enviat el partit a la pròrroga després d’aprofitar un tir lliure, però la passada final pel llançament de tres no ha estat correcte deixant el 88-85 final.