Barça - Baskonia: S'escapa el títol de Lliga (67-69)

Els blaugrana perden la Lliga contra el conjunt vitorià en una final atípica que s'ha decidit en els últims segons

No ha pogut ser. El Barça ha perdut contra Baskonia per 67-69 en una final excepcional a tot o res. A causa a la crisi provocada per la Covid-19, la competició domèstica s'ha decidit en una fase final, en què els blaugrana han vençut els cinc partits de la fase de grups, la semifinal contra el San Pablo Burgos, però han caigut el partit decisiu contra el conjunt de Vitòria. Thomas Heurtel amb 21 punts i 25 de valoració ha sigut el millor blaugrana de la final, mentre que Nikola Mirotic va ser nomenat l'MVP de la Lliga Endesa 2019/20.

Tempteig inicial

La fatiga acumulada d'haver disputat set partits en 14 dies s'ha notat durant tot el partit. Baskonia ha colpejat primer amb un parcial de 0-5, situant un 9-15 al marcador, però la resposta del Barça ha sigut imminent. Un parcial de 7-0 culminat amb un triple de Higgins ha servit per capgirar el marcador (16-15, min 9), però un palmeig de Diop sobre la botzina ha adjudicat el primer quart pels de Vitòria.

Premen l'accelerador

Els de Pesic han agafat embranzida amb l'inici del segon quart. Un parcial inicial de 10-0 ha permès als blaugrana posar terra de per mig (26-17, min 13). Uns estel·lars Heurtel Kuric, especialment encertats des de la línia de tres, han ajudat a mantenir la distància en el marcador i capgirar el marcador abans del descans.

Tot per decidir...

Els de Duško Ivanović no han tirat la tovallola: un títol de Lliga bé ho mereixia. Baskonia ha anul·lat per moments el Barça i ha provocat nombroses pèrdues en els jugadors blaugrana. Un parcial inicial de 0-5 ha permès als vitorians entrar, de nou en el partit, i situar les taules al lluminós (41-41, min 23) i aconseguir una bombolla d'oxigen amb un +4 (43-47, min 25). Heurtel s'ha carregat l'equip a les espatlles i el 51-51 al final del tercer quart ha deixat el títol de Lliga per decidir en l'últim quart.

... i la Lliga és pel Baskonia

El ball de triples de Baskonia ha sigut una constant en els darrers deu minuts de partit. En un final d'infart, els vitorians s'han acabat enduent el partit, gràcies a un major encert en els metres finals. El campió no s'ha decidit fins a la botzina final, però la cistella de Vildoza a falta de tres segons ha adjudicat el títol al conjunt d'Ivanović. La 19a Lliga del Barça haurà d'esperar.