Unicaja - Barça: De mica en mica s'omple la pica (73-84)

Els blaugrana sumen el segon triomf en la fase final de la Lliga Endesa en el retorn a les pistes de Thomas Heurtel

Segon partit i segon triomf treballat. Després de vèncer per 96-92 el Joventut de Badalona en la primera jornada disputada dimecres, el Barça suma un ple de victòries en aquesta fase final de la Lliga Endesa, gràcies al 73-84 aconseguit contra l'Unicaja. Els blaugrana, tot i anar pel darrere abans del descans, han capgirat el marcador en la segona meitat del partit. A banda del retorn a la pista de Thomas Heurtel, després de la lesió patida al turmell el passat 7 de febrer, Mirotic i Tomic han estat els jugadors més destacats amb 19 i 16 punts, respectivament.

A contracorrent

Un gran inici de l'Unicaja els ha mantingut al capdavant del marcador durant tot el primer quart i han situat un +9 al lluminós de La Fonteta (13-4, min 4). El Barça ha intentat escurçar distàncies des de la línia de triple, però cap dels quatre llançaments ha traspassat la xarxa de la cistella. La voracitat dels andalusos s'ha vist recompensada amb un 20-14 passats els deu primers minuts de partit.

Consistència i perseverança

La solidesa defensiva i l'encert ofensiu ha fet que el Barça dibuixés un nou partit en l'inici segon quart. Només ha necessitat tres minuts per capgirar el marcador, gràcies a un parcial de 0-8 (20-22, min 13). Així i tot, l'Unicaja no s'ha arronsat i ha aconseguit portar la iniciativa del matx. Els vuit punts de Mirotic han permès als blaugrana vèncer en aquest segon quart i reduir la diferència a només tres punts abans del descans: 41-38.

Els tirs lliures, clau

Si bé els blaugrana no han estat encertats des de la línia de 6,25 m, des d'on només han obtingut premi HigginsClaver Kuric dels divuit intents que ha provat l'equip, des dels 4,60 m ha estat a la inversa. Amb un joc intel·ligent en atac, els de Svetislav Pesic han obtingut un 20 de 28 des del tir lliure, onze dels quals en el tercer quart. Unes xifres que els han donat peu a obrir una escletxa a l'electrònic de set punts (54-61, min 29) i tancar, per primer cop en el partit, un resultat favorable en finalitzar un quart.

Encarrilen el triomf en l'últim quart

Els blaugrana s'han trobat més còmodes sobre la pista en el tram final de partit. L'encert de KuricMiroticTomic ha permès al Barça posar distància en el marcador fins a obtenir una màxima diferència de +19 en tot el partit (63-79, min 36). Amb tot, el Barça lidera la classificació del grup A amb dues victòries, empatat amb el Baskònia, que també ha guanyat el seu segon duel per 79-72 contra l'Iberostar Tenerife. Precisament, el conjunt de Vitòria serà el proper rival dels blaugrana en la tercera jornada de la fase final de la Lliga Endesa: diumenge 21 (21.30 hores).