Barça - Joventut de Badalona: Debuten amb victòria (96-92)

Els blaugrana donen el tret de sortida a la fase final de la Lliga Endesa amb un triomf en el derbi català

101 després, ha tornat el bàsquet i ha tornat el Barça amb una victòria. Després de l'aturada obligada a causa de la crisi del Covid-19, els blaugrana han debutat en la fase final de la Lliga Endesa al Pavelló Fuente de San Luís sense públic, per preservar les mesures de seguretat. Tot i l'absència d'aficionats a les grades, els culers s'han endut el derbi contra el Joventut de Badalona per 96-92, que els permet sumar la primera victòria del grup A. Mirotic i Claver, amb 16 i 12 punts, respectivament, han sigut els màxims anotadors de l'equip.

Embranzida blaugrana amb reacció badalonina

Com si la competició no s'hagués aturat. El Barça ha sortit a la pista amb la mateixa intensitat que ho va fer l'última vegada, fa més de tres mesos. L'encert de Claver que ha sumat vuit punts en els primers compassos, ha permet als blaugrana obrir una escletxa al marcador que semblava, pràcticament insalvable, (16-2, min 5). Els verd-i-negres no han tirat la tovallola i amb un parcial de 5-15, han tornat a endinsar-se en el partit, reduint la distància a només dos punts (19-17, min 9).

Eixamplen la diferència

Tot i que els badalonins han igualat el marcador, (21-21, min 12), els culers no s'han arronsat i un parcial de 7-0 els ha permès tornar a portar el ritme del partit (28-21, min 13). L'exigència per completar la fase final de la competició en pocs dies, ha fet del ball de canvis a la banqueta una constant. I tot l'equip ha respost amb nota. Fins i tot Pangos s'ha pogut estrenar com a anotador a l'ACB amb un excel·lent triple. Ja a la vora del descans, l'escomesa dels blaugrana s'ha vist traduïda en parcial de 12-0, que ha situat un +18 al marcador (44-26, min 19).

Encomanats a Mirotic

El '33' blaugrana sap aparèixer quan l'equip més el necessita. El montenegrí, que només havia anotat un triple fins al descans, ha liderat el vessant ofensiu de l'equip en el tercer quart. De tres, de dos i des del tir lliure, fins a arribar als 10 punts; l'aler pivot ha demostrat el seu gran estat de forma: essencial per optar al títol a final de mes.

Emoció fins a l'últim segon

La contundència defensiva combinada amb l'encert ofensiu dels verd-i-negres, ha donat un punt d'emoció al desenllaç del partit. Els de Carles Duran han situat un parcial de 0-12 en l'inici del darrer quart (78-69, min 33) i han reduït el +19 dels blaugrana, màxima diferència del partit. El Joventut ha intentat donar la sorpresa en el tram final i el Barça ho ha intentat contrarestar amb un gran encert al contraatac. A pocs segons pel final, els badalonins han escurçat la distància a només dos punts (92-90, min 39). Una esmaixada d'Abrines i dos tirs lliures transformats per Mirotic han servit per assegurar el triomf en el primer partit de la fase final de la competició domèstica. Un partit en què els jugadors del Barça han lluït una samarreta amb el lema 'Black Lives Matter' per denunciar la violència i discriminació que encara pateixen les persones negres.