Barça - RETAbet Bilbao Basket: Frec a frec sense premi (92-94)

Els bascos han respost cada vegada que els de Pesic s’allunyaven en el marcador, aconseguint forçar una pròrroga que els ha acabat donant el bitllet per a la Copa

El duel entre el Barça i el Bilbao Basket ha estat un autèntic estira-i-arronsa. Sempre que els blaugranes agafaven la iniciativa, els visitants, liderats per Lammers i Bouteille, aconseguien anivellar de nou el partit. La tònica s’ha repetit al llarg del temps reglamentari, fins haver de resoldre el partit a la pròrroga. Higgins, que ha signat un paper notable, ha errat l’últim llançament i no ha pogut evitar la segona derrota consecutiva al Palau Blaugrana (92-94) en el darrer partit de la primera volta de la Lliga Endesa. Amb aquesta victòria, els bascos han certificat el bitllet per a la Copa del Rei.

Els compassos inicials han estat marcats per la falta d’encert dels dos equips -ho han errat tot en els tres primers minuts, excepte una cistella de Tomic-, especialment en el tir exterior. Mentre el Barça ha començat a moure millor la pilota però seguia erràtic en el llançament, el Bilbao Basket ha estat més afortunat. Un minúscul 2-4 figurava en el marcador a l’equador del primer quart. L’olfacte anotador de catalans i bascos ha anat despertant malgrat que el joc seguia sent entrebancat; Mirotic ha estat l’encarregat de posar les piles blaugrana mentre els biscaïns s’hi anaven tornant, i el primer acte es tancava amb un 17-14.

Abrines ha saltat al parquet en l’inici del segon quart i ho ha fet amb el canell calent, ampliant l’avantatge blaugrana fins al +6. El Bilbao ha contestat de seguida, però Higgins ha restablert el marge anotant de tres des de la cantonada. El conjunt dirigit per Àlex Mumbrú s’ha aferrat a l’intercanvi de cops i ha retallat distàncies fins a capgirar el marcador (23-24) a càrrec de Balvin. El Barça ha anat per feina i ha signat un bon parcial culminat amb un bon contraatac de Kuric, que ha restablert el sis punts de marge. La tossuderia d’Oriola i un triple de Mirotic han allunyat els de Pesic 9 per sobre. Pau Ribas ha anotat tres tirs lliures per mantenir l’avantatge abans de marxar als vestidors (41-32).

Reacció basca per forçar la pròrroga

La tornada del descans ha estat disputada, fins que un triple de Claver i un inspirat Higgins han posat el Barça 14 punts amunt. Un bon parcial del Bilbao ha permès als visitants tornar-se a atansar en l’electrònic, reduint de nou la renda a 9 punts (50-41). L’estira-i-arronsa s’ha prolongat fins que els bascos s’han tornat a posar dins el partit: han eixugat la diferència fins als 5 punts. Abrines no se n’ha sortit des de la cantonada, però el segon intent ha estat fructífer per aportar aire als de Pesic (57-49). Els de Mumbrú estaven encertats i s'acostaven a tan sols 3 punts; els de Pesic no han aconseguit tancar l’aixeta i han vist com el Bilbao empatava el partit per cloure el tercer quart, arribant als 30 punts en 10 minuts i amb Lammers i Bouteille com a figures clau (62-62).

Quan tot és fosc, Abrines hi posa llum; un triple del 21 ha tornat l’avantatge al Barça, que ha ampliat Kuric a +6 amb un altre llançament de tres pràcticament consecutiu. El desencert culer en els següents atacs s’ha vist correspost per una brega constant, aconseguint rebots en atac que han permès tornar a marxar 8 punts per sobre amb una cistella de Tomic (74-66). Un 3+1 de Rafa Martínez ha fet reaccionar els biscaïns i Lammers ha igualat el matx (74-74). Enmig de l’intercanvi de cops final, Tomic i Mirotic treien rèdit dins la pintura per no perdre el ritme anotador. En els darrers instants, Brown ha errat el triple però Lammers ha signat l’empat a 84 quan quedaven 2,4 segons. L’última pilota ha estat per Mirotic, que amb un fade away no ha pogut evitar la pròrroga (84-84).

Lluita fins al final sense premi

La lluita constant ha definit el temps extra. No s’ha desfet l’empat en el primer minut i mig, fins que Brown ha avançat els visitants des de la línia de tirs lliures. Quan més ho necessitaven els blaugranes, Mirotic ha aparegut amb un fantàstic triple per capgirar el partit. Des dels 6,75, Bouteille ha anotat per reforçar les aspiracions dels de Mumbrú (87-90). Una sensacional cistella de Rouselle semblava sentenciar el partit, però un triple de Delaney a falta de 14,8 segons ha donat opcions de nou als de Pesic (91-92). Malgrat tot, Rafa Martínez ha transformat dos tirs lliures. En el que havia de ser la darrera acció, Delaney ha rebut una falta en el llançament de tres, però només ha anotat el primer tir lliure, amb la qual cosa s'han col·locat 2 punts per sota amb pilota per als culers. El triple de Higgins ha topat amb el cèrcol i el Bilbao s’ha ficat el partit a la butxaca i, de pas, ha obtingut el bitllet per a la Copa del Rei (92-94).