22. Parker

Aler Pivot

2310_Fitxes_BASQUET - 22 - JABARI PARKER - AC307661
Escollit número dos del Draft de l’NBA, l’aler pivot nord-americà destaca per la seva capacitat anotadora i el seu poder a l’hora de rebotejar

Jabari Parker, nascut a Chicago el 15 de març de 1995, es forma com a jugador a l’institut Simeon Career Academy. Després de destacar en la seva etapa d’institut, diverses universitats nord-americanes contacten amb ell per fer-se amb els seus serveis. El pas universitari el propulsa cap a l'NBA, sent el segon del draft. A la lliga nord-americana defensa les samarretes d'equips com Chicago Bulls, Wizards, Haws, Kings i Boston Celtics. El següent pas és Europa, el Barça. 

La temporada 2013/14 decideix jugar per a la Universitat de Duke. Després d’una excel·lent primera temporada, Parker rep tota mena de reconeixements i és escollit com el millor jugador de primer any per l’Atlantic Coast Conference. 

Tan sols un any després de començar l’etapa universitària, el 26 de juny de 2014 Parker és la segona selecció del draft de l’NBA, signant pels Milwaukee Bucks. El 29 d’octubre, en el primer partit de la temporada del Bucks, Parker ja disputa els seus primers minuts com a jugador de l’NBA. En el seu primer partit com a local, el 31 d’octubre, aconsegueix el seu primer doble-doble amb 11 punts i 10 rebots. El 15 de desembre es trenca el lligament creuat anterior del genoll esquerre. Aquesta lesió provoca que es perdi el que queda de temporada. El jugador de Chicago encadena tres temporades més a la rotació dels Bucks, condicionat per les lesions. 

La temporada 2018/19 s’incorpora als Chicago Bulls. El 20 de novembre de 2018, registra 20 punts, 13 rebots i 8 assistències contra els Phoenix Suns, fregant el seu primer triple-doble a l’NBA i evidenciant el seu gran estat de forma. Ara bé, un canvi d’entrenador a la banqueta dels Bulls a principis de desembre propicia el seu traspàs, el 6 de febrer de 2019, als Washington Wizards on juga fins a final de temporada.

Des d’aleshores, Parker juga entre les temporades 2019/20 i 2021/22 als Atlanta Hawks, Sacramento Kings i Boston Celtics, tancant la seva etapa a l’NBA amb una mitjana de 14,1 punts per partit i 5,5 rebots. 

El 7 d’agost de 2023 el FC Barcelona anuncia la incorporació de Jabari Parker per una temporada en la qual és la primera experiència europea del jugador nord-americà

PERFIL TÈCNIC

Jabari destaca per ser un jugador molt potent i hàbil en el joc posicional. És un jugador que aporta anotació i capacitat rebotejadora. Des de la posició de 4, té molta capacitat de generar joc per als companys i treballar activament per defensar jugadors més alts que ell. És ràpid i resolutiu en l'1 contra 1. 

Lloc de naixement
Chicago (Estats Units)
Data de naixement
15/03/1995

Bàsquet Últimes notícies

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut