FC Barcelona - CD Bidasoa: Golejada històrica (47-28)

El conjunt blaugrana ha igualat la seva màxima anotació de sempre a la Lliga Asobal en una nova demostració de força Rutenka i Noddesbo han estat els màxims golejadors del partit, amb set gols cadascun

El Barça i el Bidasoa han evidenciat que, ara mateix, entre el primer i l’últim classificat de la Lliga Asobal hi ha un món. O 19 gols, com ha reflectit el marcador del Palau (47-28). Es tracta del rècord anotador culer a la Lliga Asobal, una marca que ja havia aconseguit les temporades 1997/98 i 2002/03. Amb l’enèsima mostra de superioritat respecte als seus rivals, els blaugranes s’acosten matemàticament al títol.

I això que el Bidasoa ha aprofitat una sortida més aviat desafortunada dels de casa per ser els primers a manar (1-2, min 5). Ha estat un miratge. Els homes de Xavi Pascual s’han entonat ràpidament i han pres l’accelerador (11-5, min 13). Rutenka no perdonava. L’equip, a més, es mostrava molt concentrat en defensa. Pascual movia la banqueta constantment i aconseguia mantenir la tensió en els seus jugadors, que seguien molt inspirats en el tir i imprimien un ritme elevadíssim (18-9, min 22).

Karabatic s’ha apuntat el seu gol número 100 a la Lliga Asobal. L’anotació, però, estava molt repartida. El Barça funcionava col·lectivament i mostrava l’enorme distància física i tècnica entre els dos equips. Al descans, el resultat era de 25-12. A la represa, Robin ha rellevat un Saric que ho havia parat gairebé tot sota pals. Els bascos han tardat set minuts a batre’ls. Mentrestant, el Barça seguia a la seva (31-13).

No semblaven els locals disposats a fer gaires concessions. Feien circular la pilota amb velocitat i fluïdesa fins a trobar el moment oportú per afusellar el porter Zubiría. Lazarov i Noddesbo havien assumit un gran protagonisme ofensiu i l’equip ha arribat a la barrera dels 20 gols a la meitat del període (37-17, min 45). Pascual oferiria l'oportunitat als joves Adrià Figueras i David Balaguer, que l’aprofitarien amb bons minuts i gols.

Gurbindo ha marcat el 40è gol a falta d’onze minuts (40-21). Una exclusió ha frenat una mica el temporal blaugrana i el Bidasoa ha respirat un moment (43-25, min 25). Segurament conscient que tenia un rècord molt a prop, el Barça ha tornat a arrencar i un contraatac de Rutenka ha col·locat el 47-27 (min 59). Només hi hauria temps per a un penal transformat per Azkue, però els catalans havien igualat la seva anotació màxima de la història de la Lliga Asobal. I sumaven un nou triomf.