València CF – FC Barcelona: Accés segellat per a una altra final (1-1)

Els blaugranes allarguen la ratxa d’imbatibilitat a Mestalla i confirmen la seva presència a la final de Copa amb un gol de Kaptoum

El Barça ja té el bitllet per a la gran final de la Copa del Rei. Després del 7-0 del partit d’anada, els blaugranes han certificat la classificació amb un empat a Mestalla que manté la ratxa d’imbatibilitat. Luis Enrique ha presentat un onze amb moltes novetats –amb el jugador del filial Samper-, però l’equip s’ha sobreposat al gol de Negredo que avançava el València, i en el tram final Kaptoum ha igualat per a l'1-1 final.

El resultat de l’anada feia que aquest partit tingués unes “circumstàncies especials”, com havia dit Luis Enrique en roda de premsa. Amb un Mestalla gèlid, el partit ha començat amb poc ritme. Dos xuts alts de Sandro i Rakitic, respectivament, han estat les primeres aproximacions dels culers. El croat, amb llibertat de moviments a la zona ofensiva, ha marcat el ritme dels atacs del Barça. Als seus costats, Sandro i Munir, amb mobilitat, buscaven la porteria. Així, Munir ha tingut també la seva oportunitat.

El València, també amb novetats a l’onze, no ha renunciat a buscar el gol. Mathieu ha salvat en l’últim moment una ocasió local, i un xut del jove Villalba ha sortit lleugerament desviat. Tot i que el Barça portava el pes del joc, qui ha inaugurat el marcador ha estat el València. Una pilota llarga a l’esquena de la defensa blaugrana ha arribat als peus de Negredo, que s’ha plantat sol davant Ter Stegen. L’alemany ha aturat en primera instància, però el rebuig ha afavorit el davanter, que ha marcat a plaer.

La primera part ha acabat amb dues ocasions del Barça a pilota aturada, en què Vermaelen i Bartra no han pogut acabar rematant. En tornar dels vestidors, la igualtat s’ha mantingut sobre la gespa. Tots dos equips s’alternaven les arribades a porteria, i l’ambient seguia fred. Rakitic ha estat a prop del gol, però el seu xut ha estat massa centrat. Uns minuts després Ter Stegen s’ha lluït per evitar el gol en un llançament directe de falta de Danilo.

Luis Enrique ha mogut la seva banqueta, i ha donat minuts a Douglas i als joves Cámara i Kaptoum. El partit ha entrat en la seva recta final, i els tres jugadors han protagonitzat l’acció de l’empat final. Douglas ha doblat Cámara, i l’andalús ha assistit perquè Kaptoum definís. L’1-1 mantenia la ratxa d’imbatibilitat blaugrana, i Munir podria haver decidit la victòria, però Doménech, el porter valencianista, ho ha evitat. D’aquesta manera, el Barça ha certificat el seu accés a la sisena final de Copa del Rei en les últimes vuit temporades.