jugador_fitxa-oriol_romeu
Format a les categories inferiors, és un jugador amb un físic potent i un gran talent que coneix a la perfecció el joc del Barça

Oriol Romeu Vidal (24 de setembre de 1991) va començar a jugar a les categories inferiors de l'Espanyol abans d'entrar a la Masia del Barça l'any 2004. Al club blaugrana es va anar formant com a jugador i va passar per les diferents categories fins a consolidar-se al Barça Atlètic dirigit per Luis Enrique. A més, la temporada 2010/11 va disputar dos partits oficials amb el primer equip del Barça, amb Pep Guardiola al capdavant.

Va ser la temporada següent quan Oriol va fitxar pel Chelsea i en la seva primera temporada al club anglès es va proclamar campió de la Champions League després de guanyar el Bayern a la final.

Dos anys més tard, Romeu va sortir cedit al València i a l'Stuttgart, on va agafar experiència i ritme competitiu en dues de les millors lligues del món. L'agost del 2015 va tornar a Anglaterra, aquest cop de la mà del Southampton, i es va convertir en un jugador important i en un dels pivots més reconeguts de la Premier. Al club anglès va disputar un total de 256 partits i va passar a ser l'11è futbolista amb més aparicions de tota la història dels saints.

Set anys després, el català es va acomiadar del Southampton per seguir la carrera a prop de casa de la mà del Girona. A Montilivi va deixar mostres del seu potent físic i del seu gran talent i va ser un dels jugadors més utilitzat per Míchel. Romeu, adaptat a la perfecció al club gironí, es va convertir en una peça clau en una gran temporada, on els catalans van acabar en una desena plaça en el retorn a Primera.

Després d'aquest gran curs, el 19 de juliol del 2023 Oriol Romeu torna al Barça per formar part de l'equip culer de la temporada 23/24.

Lloc de naixement
Ulldecona, Spain
Data de naixement
24/09/1991
Pes
83kg
Alçada
183cm

Palmarès

  • Amb el Barça
    La Liga
    1
    2010/11
  • Amb el Barça
    Spanish Super Cup
    1
    2009/10
  • Chelsea
    Champions League
    1
    2011/12
  • Chelsea
    FA Cup
    1
    2011/12
  • Espanya
    European Under-17 Championship
    1
    2008
Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut