Xavi & Lucho: sis anys compartint batalles de blaugrana

Xavi & Lucho: sis anys compartint batalles de blaugrana

Del 1998 al 2004, tots dos formaven part del vestidor culer com a jugadors, després hi van coincidir en rols diferents i ara es veuran les cares com a rivals

L'atzar va determinar que l'encreuament dels quarts de final de la Champions sigui un Barça-PSG que té moltíssimes històries creuades. Una de les que més arestes conté és la batalla que es viurà a les banquetes entre Xavi Hernández, que aquest 24 de març celebra 26 anys del seu debut amb el primer equip en un partit no oficial contra el Lleida, i Luis Enrique Martínez. Dos entrenadors amb un clar segell blaugrana, i que es coneixen a la perfecció.

Sis temporades, i més de 7.000 minuts junts

De fet, van compartir bona part de la seva carrera com a futbolistes, un total de sis temporades, del 1998 al 2004. Des del debut de Xavi amb el primer equip, que en el dia de la publicació d'aquest text, el 24 de març, fa 26 anys exactes, va començar la seva història junts. Tot i que aquell dia Luis Enrique no va jugar, sí que formava part d'aquella plantilla, i la següent temporada van aixecar la Lliga del Centenari.

web-01

Durant els sis anys que van compartir vestidor van disputar fins a 7.464 minuts junts, dividits en un total de 128 partits en diferents competicions com la Lliga, Copa i Supercopa, de les nacionals, i la Champions i la Copa de la UEFA, de les internacionals. A més, i com a curiositat, Xavi va marcar dos gols amb assistència de l'asturià, mentre que Luis Enrique va rebre fins a quatre passades de gol del terrassenc.

Amb Luis Enrique d'entrenador, Xavi guanyava l'última Champions blaugrana

Van ser sis anys intensos com a jugadors, per a tots dos, però no tan especial, ben segur, com l'única que van compartir amb Luis Enrique d'entrenador i Xavi a la gespa. Va ser la 2014/15, l'última de Xavi com a jugador del Barça, i que va acabar amb un triplet a la final de la Champions de Berlín. Un partit que va ser l'últim de Xavi com a futbolista blaugrana. Ara, gairebé una dècada més tard, i també a la màxima competició continental, els camins d'un i altre es tornen a creuar.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut