Barça - Mallorca: Una genialitat que val tres punts (1-0)

Barça - Mallorca: Una genialitat que val tres punts (1-0)

Un golàs de bandera de Lamine Yamal desnivella un partit encallat per als blaugrana, que afrontaran el duel de Champions després de fer els deures en Lliga

Triomf suat i treballadíssim del Barça gràcies a una espurna de brillantor de Lamine Yamal (1-0). El Mallorca, com era d'esperar, ha oposat molta resistència contra un equip blaugrana molt jove, amb tres jugadors en edat juvenil com Marc Guiu, Pau Cubarsí i el propi Lamine Yamal. I, sent, aquests dos últims, providencials per a arribar a la Champions havent assaborit una victòria que serveix per a pressionar el Girona i el Reial Madrid a la Lliga.

El 8M, Ter Stegen i Lewy, protagonistes a la prèvia

Els prolegòmens del partit han tingut una barreja commemorativa, per la campanya impulsada pel Club pel Dia Internacional de les Dones, i també amb una part de reconeixement per a Ter Stegen i Lewandowski. Per a l'alemany, perquè ha complert 400 partits de blaugrana, i per al polonès, perquè ha lliurat a l'afició el premi com a millor jugador del febrer a la Lliga.

Gündoğan perdona des del punt de penal

Un cop ha rodat la pilota, els primers aplaudiments els ha rebut, i de forma merescuda, Pau Cubarsí, imposant-se en un gran duel a Larin i mostrant-se infranquejable en tot el partit. Tot i això, la producció ofensiva era molt minsa, en totes dues àrees. Però, fins i tot així, el Barça ha disposat de l'ocasió més clara que es pot tenir: un penal.

L'ha provocat Raphinha i l'ha demanat Gündoğan, però Rajkovic l'hi ha endevinat les intencions i ha evitat un gol que hauria facilitat molt les coses. Malauradament, les desgràcies no han arribat soles, i Raphinha, amb molèsties des de l'acció del penal, ha hagut de marxar lesionat en el minut 37, deixant el seu lloc a Fermín.

La màgia de Lamine decideix

A la represa, els blaugrana han sortit més incisius, amb algun avís de João Félix en una centrada enverinada que ha desviat Rajkovic, però sobretot gràcies a la inspiració de Lamine Yamal. El 27 s'ha inventat un xut al pal llarg que només el travesser ha pogut evitar que fos un golàs, però la perla blaugrana ja havia pres les mesures a la porteria mallorquinista.

Pocs minuts després, ha rebut la pilota en una situació similar i, lluny de canviar el que abans no l'hi havia donat resultat, ho ha tornat a fer. Ha retallat al seu marcador i ha enviat un xut precís i preciós directe a l'escaire esquerre (1-0, min. 73).

Feina feta abans de la Champions

Amb el marcador a favor pels blaugrana, el Mallorca ha concedit més espais i ha atacat més, tot i que Ter Stegen no ha hagut de fer cap intervenció de mèrit per evitar la tercera porteria a zero seguida. El Barça, en canvi, hauria pogut sentenciar amb intents de Vitor Roque, Lewandowski o Fermín, tres dels que han saltat des de la banqueta, però el partit s'ha tancat per la mínima i amb els deures fets abans del transcendental partit de dimarts contra el Nàpols a la Champions.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut