Quatre precedents per a l’optimisme

Quatre precedents per a l’optimisme

El FC Barcelona s’ha classificat en les últimes quatre ocasions en què ha empatat 1-1 a domicili a la Champions

L’1-1 del Barça a Nàpols ho deixa tot obert de cara a la tornada a Montjuïc. Els precedents a la Champions després d’empatar 1-1 a domicili, però, conviden a l’optimisme, ja que els blaugrana s’han classificat en les últimes quatre ocasions en què s’ha produït una situació idèntica. 

De fet, el precedent més recent es va viure contra el mateix Nàpols durant la temporada 2019/20, quan un gol de Griezmann a l’anada dels vuitens de final permetia tornar a Barcelona amb 1-1 a l’Spotify Camp Nou. Mesos més tard, en plena pandèmia, el Barça va resoldre l’eliminatòria al seu favor gràcies a una victòria per 3-1.

Abans passaria el mateix contra el Chelsea a la temporada 2017/18 (2-0 a la tornada), contra l’Stuttgart a la 2009/10 (4-1 a la tornada) i contra l’Olympique Lió a la 2008/09 (5-2 a la tornada). En tots aquests casos era també la ronda de vuitens i el Barça va assolir el seu bitllet a casa després d’un 1-1 a l’anada.

Només en dues ocasions l’1-1 a domicili no va servir a la Champions. Va ser als quarts de final de la temporada 2002/03, quan la Juventus va assaltar l’Spotify Camp Nou amb 1-2 a la tornada i, encara més llunyà, en una eliminatòria de vuitens de final de la Lliga de Campions de la temporada 1992/93, contra el CSKA Moscou, quan es va caure per 2-3 a la tornada. 

Un precedent perillós a l’Europa League

Més enllà de la Champions, l’1-1 a domicili ha estat un molt bon resultat de cara a la tornada en la majoria de precedents europeus.  En total, el Barça s’ha classificat en 12 de les 14 ocasions en què ha assolit aquest resultat a l’anada fora de casa, incloent totes les competicions europees disputades (Copa de Fires, Copa de la UEFA, Recopa d’Europa i Champions League).

El darrer precedent a Europa, però, és un dels dos que són negatius i fa que els de Xavi hagin d’estar molt alerta de cara al partit del proper 12 de març. I és que fa només dos anys l’Eintracht de Frankfurt va donar la sorpresa a l’Spotify Camp Nou a la tornada dels quarts de final de la Europa League (2-3).

2022-04-14 BARCELONA-EINTRACHT 51

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut