Local

El trident supera els 100 gols aquesta temporada

La davantera blaugrana ja suma 102 gols en totes les competicions, i supera el centenar per tercer any consecutiu. Messi, amb 51, ha aconseguit la meitat d’aquestes dianes, i Suárez (35) i Neymar Jr (16) es reparteixen la resta

El trident barcelonista continua batent rècords. Davant el Vila-real (4-1), l’espectacular davantera formada per Leo Messi, Luis Suárez i Neymar Jr va superar els 100 gols en una temporada per tercer any consecutiu, és a dir, totes les campanyes en les quals han jugat junts. Concretament, sumen 102 gols, dels quals Messi n’ha fet 51, Luis Suárez, 35, i Neymar Jr, 16. D’aquests, 72 han estat a la Lliga, 18 a la Champions, 10 a la Copa del Rei i 2 a la Supercopa d’Espanya. A més, 60 gols han sigut al Camp Nou i 42 lluny de l’estadi barcelonista. 

A banda del rècord golejador del trident, el partit davant el Vila-real ens deixa algunes dades més. A continuació, les repassem:

  • Leo Messi, que ja suma 51 gols aquesta campanya –supera per cinquena vegada els 50 gols en una temporada– va anotar el penal del 4-1 a l’estil Panenka. És el segon cop que utilitza aquest recurs des dels 11 metres, i és que el 2015, davant el Getafe i també al Camp Nou, l’astre argentí va superar Guaita amb un lleuger llançament que es va introduir pel centre de la porteria.   
  • Neymar Jr continua amb la seva ratxa davant el Vila-real, i amb el gol de dissabte el brasiler ja ha fet 9 dianes al conjunt groguet, l’equip al qual ha marcat més gols. A més, el Barça mai ha perdut un partit al Camp Nou en què el brasiler hagi marcat (43 victòries i 1 empat). 
  • Luis Suárez ha marcat 83 gols en 95 partits a la Lliga amb el Barça, els mateixos que els que va aconseguir Hristo Stóitxkov (83 dianes en 175 duels).
  • El Barça suma 7 victòries seguides contra el Vila-real al Camp Nou (6 a la Lliga i 1 a la Copa del Rei), i a més aquesta temporada acumula 11 triomfs consecutius en Lliga a l’Estadi.
  • Andrés Iniesta, que tornava a la convocatòria, va ser el jugador que més bones passades va realitzar, amb un total de 94. A més, també va ser qui va aconseguir més recuperacions (8), juntament amb Sergio Busquets. 
  • Sergi Roberto va veure la cinquena targeta groga i no podrà jugar a Las Palmas. També està sancionat per a la final de Copa del Rei, així que només podrà jugar un partit més aquesta temporada: el Barça-Eibar de la darrera jornada de Lliga. Umtiti i Jordi Alba continuen apercebuts de sanció amb 4 targetes grogues.
  • Quant a regats bons, Neymar Jr va ser qui més en va aconseguir, amb 7. A més, el brasiler va ser el jugador que més faltes va rebre (5).
  • Els blaugranes sumen ja 5 victòries consecutives en Lliga (Reial Societat, Reial Madrid, Osasuna, Espanyol i Vila-real). La millor ratxa aquesta temporada és de 6 jornades consecutives, la qual podran superar si guanyen els dos partits que resten de campionat.
  • Andrés Fernández ja és el segon porter amb més gols rebuts per Leo Messi (17), només superat per Diego Alves (21). 
Més notícies aquí