Benidorm - Barça: Dos punts més! (28-34)

Victòria treballada dels barcelonistes davant un combatiu conjunt alacantí, que ha venut cara la seva pell | Foto: Edwin Van't Hek

Dos punts més a l'ASOBAL! El FC Barcelona s'ha imposat a la pista del Benidorm (28-34) gràcies a uns darrers instants sensacionals. Els de Carlos Ortega, constants de principi a fi, no han tingut fàcil desempallegar-se dels alacantins al llarg del matx, que fins i tot han gaudit de rendes d'avantatge. Però, el triomf barcelonista ha estat una realitat en el primer partit després de l'aturada de seleccions gràcies a les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas i als gols de Dika Mem. Tot segueix igual a la Lliga on el FC Barcelona la lidera amb mà de ferro.

Igualtat

Ha costat, però el FC Barcelona s'ha posat en marxa al Palau d'Esports l'Illa de Benidorm. Un combatiu conjunt alacantí s'ha presentat al retorn de la competició de clubs amb un atac constant de set i portant la batuta del marcador. Amb els culers remant a contracorrent el partit ha avançat amb petits avantatges locals. Una tendència que els de Carlos Ortega han pogut revertir a partir de l'equador de la primera meitat. Moment que han agafat una renda de dues dianes (10-12).

Aitor Ariño, Dika Mem, Melvyn Richardson i Javi Rodríguez han estat els canells més calents. Unes mans anotadores, però que no han evitat que el Benidorm tornés a posar la igualada abans del descans (14-14). Un equilibri que ha sostingut Emil Nielsen amb dues bones aturades, que han evitat que, altre cop, els alacantins es posessin per davant. Un objectiu que els barcelonistes, però, no han pogut sostenir als últims minuts de primera meitat. El Benidorm ha tancat el període amb un parcial de 3-0 que ha construït el 17-16 del descans.

Un +3 culer efímer

A la segona meitat, les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas han donat ales per revertir el marcador. Ara bé, el marge no s'ha estès més enllà de les dues dianes fins a l'arribada de la potència i qualitat de Dika Mem. El capità del Barça ha obert la màxima escletxa culer del partit fins al moment: +3. Una renda que no ha tingut continuïtat perquè l'atac de set del Benidorm ha funcionat i funcionat per amarrar els blaugranes. I, de nou, ha tornat l'equilibri (25-25, min 47).

Els culers imposen la seva lògica en els instants finals

L'empenta de Dika Mem i Luis Frade ha permès als barcelonistes encarar els darrers quatre minuts amb un marge de tres unitats. Una distància que no s'entendria sense la bona defensa dels de Carlos Ortega, sempre escudada per les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas. La porteria barcelonista ha estat clau en els darrers instants per acostar el Barça al triomf. Nielsen ha aparegut en un llançament de set metres d'un inspirat Valles per dinamitzar el +5 quan faltava un minut per a la conclusió. Una cloenda redona amb la diana de Janc per tancar el marcador en el 28 - 34. Així doncs, dos punts més en l'esprint final per a l'ASOBAL.

FITXA DEL PARTIT

Benidorm, 28
Barça, 34

Benidorm: David Roca (3), Nacho Valles (11), José Oliver (-), Vujović (2), Sempere (), Moscariello (3) i Ramiro Martínez (5) -set inicial- Krystian Witkowski (-), Barceló (1), Zhukov (1), De Angelis () i Pablo Vainstein (2)
Barça: Nielsen (1), Janc (3), Dika Mem (6), Carlsbogard (3), Javi Rodríguez (5), N'Guessan (3) i Ariño (2) -set inicial- Gonzalo Pérez de Vargas (-), Richardson (2), Pol Valera (2), Frade (5), Wanne (2) i Djordje Cikusa (-)

Parcials: 4-2; 8-7; 9-10; 11-13; 14-14; 17-16 // 18-19; 20-22; 23-25; 26-27; 28-30; 28-34

Àrbitres: Luís Ignacio Colmenero i Víctor Rollán