Tornen les ratxes de porteries a 0

Tornen les ratxes de porteries a 0

Gràcies a la impermeabilitat en la victòria davant el Cadis, el Barça suma 6 partits seguits de Lliga sense encaixar i iguala la millor sèrie amb Xavi a la banqueta

La ratxa de partits de Lliga sense encaixar torna a escena. Després de deixar a 0 la porteria en el triomf davant el Cadis, el FC Barcelona aglutina sis jornades consecutives lligueres sense experimentar l'amargor del gol en contra. Una ràfega que porta sota el braç una marca de rècord, ja que iguala la millor de l'equip de Xavi en la competició domèstica.

La temporada passada, on Ter Stegen es va endur el Zamora, el Barça de Xavi es caracteritzava per rebre poques celebracions rivals. Perquè en la Lliga 2022/23, els blaugranes van batre rècords d'imbatibilitat amb grans actuacions de la defensa i del porter alemany. Sense anar més lluny, el porter de Mönchengladbach va tancar el curs lliguer passat amb un total de 26 porteries a zero. Una dada que guarda la posició d'or en les memòries de la Lliga. Una altra estadística de rècord va ser la ratxa de sis partits seguits sense encaixar entre l'agost i l'octubre del 2022. 

Ara, els culers han igualat aquella millor sèrie d'imbatibilitat amb Xavi a la banqueta. La victòria a Montjuïc davant el Getafe, l'empat a San Mamés, el triomf a casa davant el Mallorca, els tres punts sumats al Metropolitano, l'alegria davant la UD Las Palmas a l'Estadi Olímpic i la darrera victòria al Nuevo Mirandilla són la ràfega de jornades que el FC Barcelona ha deixat la porteria a zero. Una ratxa que en aquest 2024 cap equip de les cinc grans lligues europees ha enllaçat. Només el Niça de la Ligue 1 supera el Barça aquesta campanya 2023/24 amb les vuit porteries a zero consecutives que va construir entre el setembre i el novembre del 2023. 

Així està la cursa pel Zamora

Sens dubte que la irrupció de Pau Cubarsí, la presència de Christensen en el pivot defensiu, la millora col·lectiva en els esforços i les aturades salvadores de Ter Stegen han tingut molt a veure en aquesta impermeabilitat. Una seguretat defensiva que permet al porter teutó seguir amb opcions de revalidar el Zamora. De moment, l'blaugrana no apareix en el rànquing, ja que no ha jugat el mínim de partits exigits per optar al premi, que en són 28, però va pel bon camí. Té la millor mitjana de gols encaixats per partit, 0,80. El coeficient del primer classificat, Unai Simón, és de 0,90 gols per partit. Resten 7 jornades i Ter Stegen té a l'abast el Zamora si manté els registres actuals i juga tots els matxs restants. 

Quina bona notícia que tornin les ratxes de porteries a zero del FC Barcelona en la Lliga. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut