Barça - Mallorca: Agafar sensacions (i punts) abans de la Champions

Barça - Mallorca: Agafar sensacions (i punts) abans de la Champions

Els blaugrana reben la visita d'un finalista de Copa amb la idea d'afegir pressió a Girona i Madrid i d'arribar a la Champions assaborint una victòria

És divendres, i és dia de partit a l'Estadi Olímpic. No és gens habitual, però el Barça és l'encarregat d'inaugurar la jornada 28 de la Lliga rebent el Mallorca a Montjuíc, en una oportunitat immillorable per a fer els deures abans del cap de setmana. Els de Xavi Hernández, que busquen els tres punts després de l'empat a San Mamés, podrien així traslladar la pressió al Girona i al Reial Madrid mentre els blaugrana es concentren exclusivament en el decisiu partit de Champions contra el Nàpols del dimarts vinent a les 21.00h.

Un Mallorca en estat de gràcia

No serà un repte fàcil, com tots, perquè els culers reben la visita d'un equip que viu immers en un estat d'eufòria des que van aconseguir la classificació per a la final de la Copa, eliminant tot un equip Champions com la Reial Societat. A més, el cap de setmana passat, pocs dies després del partit de Copa, els mallorquins van desfer-se del Girona (1-0), sumant així una victòria clau en les seves aspiracions de mantenir la categoria.

Els de Javier Aguirre, gràcies a aquesta última victòria, aterren a Barcelona en la quinzena posició, però a vuit punts del descens, un marge més que prudencial per afrontar aquest tram final de campionat i amb la final de Copa del dia 6 d'abril. Amb una estructura defensiva més que sòlida, amb cinc defenses de molta experiència com Valjent o Raíllo, escudats per Rajkovic sota pals, els vermellons volen minimitzar el potencial ofensiu culer. Al mig del camp, futbolistes de desplegament com Darder o Dani Rodríguez flanquegen un migcentre més posicional com Samú Costa, mentre disposen d'alternatives ofensives com Abdón o Larín i un Muriqi cada cop més entonat després d'una lesió greu.

Baixes sensibles per al Barça

Així, el Barça, que tindrà les noves absències de Frenkie de Jong i Pedri, lesionats a Bilbao i Ronald Araujo, que compleix cicle d'amonestacions, haurà de buscar alternatives per a fer mèrits i aconseguir el triomf. Si bé el Barça està demostrant inspiració en atac sent el segon màxim golejador (56) de la competició, només per darrere del Girona (57) i empatat amb el Reial Madrid, el Mallorca s'està veient obligat a rendibilitzar molt més els seus gols.

Amb 24 dianes a favor, és el tercer equip menys anotador, però es basa en la seva defensa per a fer-se fort. Porta 34 gols en contra, els mateixos que el Barça, però si "oblidem" dues golejades que van rebre a Girona (5-3) i a Bilbao (3-0) encara es fa més evident la dificultat de marcar-los. Sigui com sigui, al Barça no li val cap excusa i torna a tenir poc menys que l'obligació de guanyar per enganxar-se al tren de la Lliga i per afrontar el partit de Champions amb bones sensacions.

La convocatòria de Xavi

Per a aquest partit, Xavi ha confeccionat una llista de 22 integrants amb la novetat del central Mikayil Faye, que s'estrena en una convocatòria oficial. Al complet, queda així: Ter Stegen, João Cancelo, I. Martinez, Lewandowski, Raphinha, Iñaki Peña, João Félix, Christensen, Fermín, Romeu, Vitor Roque, S. Roberto, Gündoğan, Kounde, Lamine Yamal, M. Casadó, Kochen, Cubarsí, Unai, Marc Guiu, H. Fort i Mikayil.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut