Cinc coses que cal saber del Barça - Mallorca

Cinc coses que cal saber del Barça - Mallorca

Consulta les dades més interessants del pròxim enfrontament a l'Estadi Olímpic

El Barça rep aquest divendres el Mallorca en un partit corresponent a la jornada 28 de Lliga (21.00 h, DAZN). Els blaugranes volen mantenir la bona dinàmica en Lliga on han guanyat quatre dels últims set partits. L'últim a l'Estadi Olímpic va ser l'exhibició golejadora contra el Getafe, partit que es va resoldre 4-0. El Mallorca, d'altra banda, arribarà a Barcelona amb la fletxeta cap amunt, després d'haver-se classificat per a la final de la Copa del Rei i de vèncer el Girona el passat diumenge.

Un rival propici

Els blaugranes tenen un ampli rècord favorable contra els balears. Dels últims 29 partits entre ambdós equips, els catalans han vençut en 24 ocasions. 11 d'elles com a local. Si estenem aquesta data a tots els partits realitzats aquest segle XXI (32 partits amb 25 victòries), el Mallorca és l'equip que més percentatge de derrotes té enfront el Barça a la Lliga, amb concretament un 78%. A més, el Mallorca també és una de les víctimes preferides de Xavi Hernández, amb quatre victòries i un empat en cinc enfrontaments directes.

La segona millor ratxa golejadora

En aquestes 29 disputes entre barcelonins i mallorquins, el Barça ha marcat en cadascuna de les ocasions. Un total de 77 gols són els que el Barça ha obtingut en aquests partits. Aquesta xifra és la segona més alta, després del rècord golejador contra el Llevant, on el quadre blaugrana ha marcat en tots els partits disputats (32 partits i 95 gols).

Oportunitat d'or per al Mallorca

Des de la temporada 2000/01, els vermellencs no han aconseguit puntuar en els dos partits contra els barcelonins. En aquella ocasió, els jugadors dirigits per l'icònic Luís Aragonés va derrotar 2-0 als de Lorenzo Serra Ferrer a San Moix i va empatar al Camp Nou 1-1. Així doncs, amb l'empat a dos gols de l'anada, els jugadors dirigits per Aguirre poden reeditar aquesta fita.

 

 

Javier Aguirre, vulnerable a domicili

Tot i això, l'entrenador mexicà encara no sap el que és sortir victoriós del temple culer. Dels 14 desplaçaments que ha realitzat amb Osasuna, Atlètic de Madrid, Reial Saragossa, Espanyol, Leganés i Mallorca, ha perdut en 11 ocasions i n'ha empatat tres. Els seus equips han rebut un total de 43 gols a domicili i sols han pogut marcar set gols. Una única vegada els combinats dirigits pel Vasco han marcat més de dos gols com a visitant i en 10 oportunitats han retornat sense batre el porter del Barça.

Els dos millors centradors de la Lliga, cara a cara

Blaugranes i vermellencs es trobaran a l'Estadi Olímpic al capdavant del rànquing de centres exitosos de la competició. Mentre que els de Xavi tenen el percentatge d'encert més gran (27,3%), els mallorquins ocupen la segona plaça (26,6%). El Barça també lidera la Lliga en el tant per cent de duels exitosos (53,5%) i és el segon en passades (16.307) i percentatge de passades exitoses (88%), mentre el Mallorca torna a ser segon en el total de duels (3.031) i el tercer equip que més gols ha marcat de córner (6).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut