La importància (o no) de començar marcant

La importància (o no) de començar marcant

El Nàpols ha començat guanyant els seus sis partits de Champions, mentre que el Barça ha arrencat així en tres ocasions

El FC Barcelona ha tornat als vuitens de final de la Champions League i es veurà les cares contra el Nàpols. Un rival de renom, però que actualment es troba en hores baixes. Tot i això, els de Xavi Hernández no se'n poden refiar, ja que els italians són experts a començar guanyant aquesta temporada a la màxima competició continental. De fet, els napolitans s'han avançat en el marcador en tots els partits de la Champions d'enguany, però finalment només han acabat guanyant tres d'aquests enfrontaments, amb un empat i dues derrotes. Vuit punts perduts que podrien haver canviat l'esdevenir del grup C.

Malgrat avançar-se en l'electrònic en els dos partits contra el Reial Madrid de la fase de grups, els italians van acabar caient derrotats a mans dels blancs. A més, a la quarta jornada, el Nàpols també va perdre dos punts contra l'Union Berlin tot i obrir la llauna a les acaballes de la primera part. Dos d'aquests tres partits han sigut a l'Estadi Diego Armando Maradona. Per això, assegurar el resultat, especialment a casa, és una de les assignatures pendents per al quadre de la ciutat més poblada del sud d'Itàlia.

Tres de tres per als de Xavi 

El bagatge dels de Xavi Hernández a la competició ha sigut completament diferent al del Nàpols. El Barça ha arrencat guanyant en tres dels sis partits de la fase de grups i ha estat capaç d'aguantar el resultat i obtenir els tres punts en aquests tres enfrontaments. Les victòries contra el Royal Antwerp i el Xakhtar Donetsk a casa i davant el Porto a domicili, on els blaugranes sempre van inaugurar el marcador, van ajudar a assegurar la classificació per als vuitens de final. D'altra banda, en el partit a l'Estadi Olímpic Lluís Companys contra el conjunt portuguès, els culers van remuntar el gol inicial de Pepê, l'únic duel on han pogut capgirar un resultat advers després de començar perdent.

Els precedents europeus contra el Nàpols

Catalans i italians s'han enfrontat fins en quatre ocasions a Europa, però en dues competicions diferents: la Champions i l'Europa League. La primera trobada entre Barça i Nàpols va ser convulsa, ja que entre el partit d'anada i de tornada dels vuitens de final de la màxima competició europea va esclatar la pandèmia de la COVID-19. Així, en el duel al Diego Armando Maradona un 25 de febrer de 2020, els blaugranes van treure un empat a un, mentre que a la represa, que ja es va disputar en un Spotify Camp Nou buit i al mes d'agost, van guanyar 3-1 per obtenir el passi a la següent ronda de la Champions.

L'altre precedent entre els dos conjunts va recaure en els setzens de final de l'Europa League de la temporada 2022/23. Barça i Nàpols van empatar al feu culer i l'eliminatòria va marxar a Itàlia amb tot per decidir. Allà, els barcelonins van fer un dels millors partits a Europa dels últims anys, guanyant 2-4 al camp dels italians i avançant als vuitens de final de la competició.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut