Cinc coses que cal saber del Celta - FC Barcelona

Cinc coses que cal saber del Celta - FC Barcelona

Els blaugranes visiten Balaídos, on es retrobaran amb dues cares conegudes que tenen passat a La Masia

Els Celta - FC Barcelona sempre són atractius. Aquest dissabte 17 de febrer (18.30 hores), celestes i blaugranes escriuran un altre capítol a Balaídos, un camp difícil per al Barça. Ambdós conjunts arriben a aquesta jornada 25 de la Lliga amb la necessitat del triomf. I és que anteriorment, els de Rafa Benítez van perdre a domicili contra el Getafe i els de Xavi van empatar a Montjuïc contra el Granada. A continuació repassem cinc dades que cal saber abans del duel a Vigo.

Dos exculers a Vigo

Poc més de 1.100 quilòmetres separen Vigo de Barcelona. Ara bé, les ciutats han estat connectades durant els darrers anys pel moviment de jugadors d'un lloc a l'altre. Futbolistes com Pinto, Denis Suárez, Rafinha, Fontàs o Sergi Gómez van militar tant al Celta com al Barça. També trobem paral·lelismes si mirem en les banquetes, ja que Luis Enrique i Juan Carlos Unzué també van formar part dels cossos tècnics d'ambdós conjunts.

Avui dia, al costat gallec hi figuren dos futbolistes amb passat culer, amb passat a La Masia: Carles Pérez i Óscar Mingueza. Dos exblaugranes que van alçar la UEFA Youth League 2018 juntament amb un dels memebres de la plantilla actual del FC Barcelona: Iñaki Peña. 

Dotor i Lamine, nou retrobament a Primera 

Si bé és cert que Lamine Yamal i Carlos Dotor, actual jugador del Celta, ja van coincidir sobre el camp en la remuntada del Barça en la primera volta d'aquesta Lliga, aquests dos joves també es van enfrontar la temporada passada en un duel de filials. Va ser quan el Barça Atlètic i el Reial Madrid Castilla buscaven una plaça per a la final del Play-off d’ascens a la Segona Divisió. Aquella vegada, l'actual jugador del Celta li va guanyar la partida al blaugrana. Ara, un Lamine endollat pel doblet que va anotar davant el Granada té una nova oportunitat de revenja davant l'ex blanc. 

Xavi, a la recerca del primer triomf a Balaídos 

Com a futbolista, Xavi Hernández s'ha endut la victòria del camp del Celta en tres ocasions. Ara bé, en la seva única visita en terres gallegues com a entrenador ha perdut. Va ser la campanya passada quan el FC Barcelona ja era campió de Lliga. En la jornada que tancava la competició 2022/23, els barcelonistes van caure derrotats per 2-1. El gol d'Ansu Fati va quedar noquejat per les dues dianes de Gabri Veiga, que van donar els tres punts i la salvació al conjunt gallec, que lluitava per no perdre la categoria. 

Lewandowski, a un pas d'igualar Henry 

Robert Lewandowski acumula dues jornades lligueres seguides perforant la xarxa rival. Una ratxa que voldrà continuar davant el Celta per atrapar les xifres realitzadores de Thierry Henry amb l'elàstica blaugrana. El davanter francès es va apuntar 49 gols en 121 compromisos de barcelonista. L'artiller polonès en porta 48 gols en 78 partits. Davant el Celta té una nova oportunitat per engrandir les seves estadístiques. Cal recordar que en el matx de la primera volta, Lewy va anotar dues dianes en quatre minuts per igualar el marcador i dinamitzar la remuntada del Barça (3-2).


Larsen, en ratxa

Més enllà de la perillositat de Iago Aspas quan s'enfronta al FC Barcelona, els celtarras tenen un altre argument anotador: Strand Larsen. L'atacant suec porta nou dianes en Lliga. En les últimes dues jornades, Larsen ha celebrat gol propi i ha elevat a nou les seves xifres en l'actual Lliga. El nòrdic està en estat de gràcia i ja sap què és marcar al Barça. Ho va fer en el duel a Montjuïc. Així doncs, els de Xavi Hernández hauran de saltar amb els cinc sentits posats a Balaídos. Un camp complicat, però d'on els culers esperen endur-se la victòria. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut