Alabès - Barça: En línia ascendent (1-3)

El Barça fa un partit molt complet a Vitòria i suma el segon triomf en quatre dies gràcies als gols de Lewandowski, Gündoğan i Vitor Roque en una exhibició més de Lamine Yamal

Victòria convincent a Vitòria. El Barça confirma la millora mostrada aquesta setmana, amb dos triomfs en quatre dies, i ha superat l'Alabès (1-3) després d'un partit molt complet que deixa Lewandowski, Gündoğan (que també ha assistit) i Vitor Roque, com a golejadors culers, un grandiós de Lamine Yamal i amb el retorn d'Iñigo Martínez un mes després.

Sorpresa inicial amb la ubicació de Christensen

Amb la principal novetat a l'onze de la inclusió de Christensen al mig del camp, els blaugranes s'han vist obligats a resistir uns primers minuts d'altíssima intensitat proposada pels locals. Amb molta profunditat per les bandes, amb Álex Sola per la dreta i Luis Rioja per l'esquerra, i alimentant la voracitat de Samu Omorodion, han buscat generar problemes a la defensa blaugrana, que es defensava amb ordre. En atac, a mesura que han passat els minuts s'ha pogut combinar amb una mica més de fluïdesa, amb un Lewandowski que es despenjava en posicions més endarrerides per poder tocar més la pilota.

Lewy torna a marcar

Però al final ha estat quan Lewy ha fet de Lewy que ha començat a desencallar-se el partit. Gündoğan ha filtrat una passada mil·limetrada per al polonès, i amb tota la sang freda del món ha picat la pilota per sobre de Sivera (0-1, min 22). Amb la primera estocada blaugrana en el partit, el '9' ha trencat una sequera de gairebé dos mesos sense marcar en Lliga. Amb el marcador a favor, el Barça ha gaudit de certs minuts de tranquil·litat, però ha necessitat un parell de grandíssimes accions defensives per mantenir l'avantatge al descans.

Gündoğan: assistent i golejador

Primer, una mà salvadora d'Iñaki Peña a un cop de cap de Guridi, i després amb una aparició providencial de Gündoğan per frustrar una ocasió meridiana d'Ander Guevara. El pas per vestidors l'ha aprofitat Xavi Hernández per moure una peça, donant entrada a Héctor Fort per João Cancelo, que havia patit a l'esquena en el primer temps. I la segona meitat ha començat ben agitada, per als dos costats. Primer, amb el segon gol blaugrana amb la firma de Gündoğan. Lamine ha guanyat espai amb velocitat, i ha cedit l'esfèrica per a un Pedri que ha aguantat el moment perfecte per buscar l'alemany al segon pal que, amb una volea, ha anotat el segon (0-2, min 50).

Vitor Roque Alaves

Vitor Roque marca però acaba expulsat

Però la suposada tranquil·litat que podria haver aportat el segon gol ha durat un minut, el que ha trigat Samu Omorodion a retallar distàncies. El potent davanter dels vitorians ha rematat una gran jugada d'Álex Sola per posar la por al cos dels culers (1-2, min 51). Però Xavi ha activat el factor Vitor Roque, que ha ocupat el lloc d'un Gündoğan tocat, i Tigrinho, com va fer el dimecres, ha trigat ben poc a rugir (1-3, min 63). El brasiler ha definit de primeres una assistència d'Héctor Fort en una jugada nascuda dels peus d'un màgic Lamine Yamal per tornar a distanciar-se en el marcador i apropar-se més a la segona victòria consecutiva en Lliga.

Dues seguides... i amb ganes de més

Però no seria la tarda ideal per al brasiler, que ha acabat expulsat per dues targetes grogues que semblaven, com a mínim, més que discutibles, i han forçat el Barça a defensar-se durant més de vint minuts. Però a més de l'exercici defensiu de tots els jugadors, el tram final de partit ha servit per a viure el retorn d'Iñigo Martínez i una autèntica exhibició de Lamine Yamal, amb un parell d'aventures en solitari, regats, ruletes i una dosi inesgotable de talent que ha servit per tancar d'una manera excel·lent una victòria que, a l'espera del derbi madrileny entre el Reial Madrid i l'Atlètic els fa escalar fins a la tercera posició.