Cinc dades de l'Alabès - Barça

Cinc dades de l'Alabès - Barça

Repassem algunes curiositats del xoc entre bascos i catalans

El Barça es veurà les cares aquest dissabte contra l'AlabèsMendizorroza en un partit corresponent a la jornada 23 (18.30 h, DAZN). Els de Xavi Hernández arribaran al País Basc amb una dosi extra de moral, després de la victòria davant l'Osasuna (1-0), amb l'estrena golejadora de Vitor Roque. Els de Luis Garcia, d'altra banda, es troben en una sòlida onzena posició amb 26 punts. Amb el precedent més directe de la victòria per 2-1 a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, els blaugranes afrontaran un emocionant partit a Vitòria.

23 anys des de l'última derrota a Mendizorroza

Lluny queda el 2-0 en què l'Alabès va superar per últim cop els catalans. L'equip en aquell moment dirigit per Mané, va batre el combinat de Carles Reixach amb gols de Carles Llorens i Rubén Navarro. Des d'aquell moment, el Barça ha vençut en cinc ocasions i n'ha empatat unes altres tres. Per al record queden la maneta durant la temporada 2019/20 i el 0-6 a la 2016/17.

 


Sis de sis en els últims duels contra Luis García

Amb la victòria per 2-1, els de Xavi Hernández van assestar la sisena estocada consecutiva en Lliga a l'entrenador del conjunt de Sant Sebastià. I és que el tècnic madrileny ha perdut quatre partits amb el Getafe, un amb el Mallorca i l'últim amb l'Alabès. Una ratxa que els blaugranes esperen allargar.

32 jugadors han vestit les dues elàstiques

Els dos conjunts han compartit gran quantitat de jugadors. Els casos més recents són els de Bojan Krkic Munir El Haddadi a la temporada 2017/18. Entre altres noms ilustres trobem José Arana (el primer de tots els jugadors que van intercanviar samarretes durant la temporada 1934/35), Alexanco, Zubizarreta, Jordi Cruyff, Ernesto Valverde o Julio Salinas.

Una joia en creixement

Luis García compta a les seves files amb una de les grans irrupcions del futbol espanyol aquesta temporada. Samu Omorodion està completant un gran inici de curs amb l'equip donostiarra, amb el qual ja ha sumat fins a sis dianes. A l'Estadi Lluís Companys va ser un dels jugadors més desequilibrants del conjunt blanc-i-blau i, precisament, seu va ser el gol dels bascs. Amb els sis gols amb l'Alabès, i el que ja va fer amb el Granada, en duu un total de set. Cap jugador menor de 20 anys ha pogut assolir aquesta xifra en Lliga, des que Pedri ho fes l'any 2022.

Aire fresc per a completar l'atac 

Des de la victòria a l'anada per 2-1, la plantilla de Luis Rioja ha sumat un nou efectiu a la seva plantilla. En aquest mercat de fitxatges, l'Alabès ha incorporat Carlos Vicente procedent del Racing Ferrol. L'atacant de Saragossa ha recalat a l'equip per 600.000 € i ja ha jugat 288 minuts des de la seva arribada. El número 22 completa un atac liderat per Luis Rioja i Samu Omorodion.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut