Cinc curiositats del Barça - Osasuna

Cinc curiositats del Barça - Osasuna

Repassem algunes dades d'un enfrontament que s'ha viscut per partida doble aquest gener

L'enfrontament contra l'Osasuna a l'Estadi Olímpic Lluís Companys ha de servir perquè el conjunt blaugrana trenqui la mala ratxa de resultats després de l'eliminació de Copa i la derrota a casa a la Lliga. El duel contra els navarresos ve carregat, a més, de diversos precedents i curiositats.

Cinc victòries seguides dels de Xavi

Des que el tècnic català va agafar les regnes del Barça, l'equip ha comptat tots els partits per victòries contra l'equip de Pamplona. El primer triomf va ser durant la temporada 2021/22 a l'Spotify Camp Nou per 4-0 (Ferran (x2), Aubameyang i Riqui Puig). La més recent és la semifinal de la Supercopa d'Espanya, on els jugadors dirigits per Xavi es van imposar per 2-0.

Dues victòries històriques com a locals

El Barça sap el que és derrotar contundentment l'Osasuna. Dues de les golejades més grans de la història del Barça tenen com a rival els 'rojillos'. La gran darrera victòria del conjunt blaugrana va ser la temporada 2013/14 per 7-0 (Messi (x3), Pedro, Alexis Sánchez, Tello i Iniesta). I la més contundent contra els navarresos va ser el mític 8-0 del curs 2011/12, la tercera victòria amb més diferència de tota la història del club i la segona en Lliga. En aquell triomf, Messi va tornar a fer un hat-trick, David Villa va fer doblet, Iniesta i Cesc també van contribuir-hi, i Rovérsio va marcar en pròpia.

 

Segon enfrontament en menys de 20 dies

L'acumulació de competicions al gener ha produït que Barça i Osasuna es vegin les cares per segona vegada aquest gener. La primera ocasió va ser a la semifinal de la Supercopa d'Espanya amb el triomf per 2-0 dels de Xavi amb gols de Lewandowski i Lamine Yamal. 18 dies després es tornaran a veure les cares a la Lliga.

Quatre partits en quatre estadis diferents

En menys d'un any ambdós equips s'han vist les cares en múltiples camps. Des que el 2 de maig del 2023 l'Osasuna visités l'Spotify Camp Nou, blaugranes i vermells s'han enfrontat al Sadar, a l'Al-Awwal Stadium, i ara a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Fet inèdit.

Budimir, la gran amenaça

L'ariet croat continua erigint-se com el gran referent ofensiu del conjunt pamplonès. Aquesta temporada ja duu 10 gols a la Lliga, la seva segona millor xifra, després dels 11 al curs 2020/21. Tot i això, el '17' de l'Osasuna encara no s'ha estrenat contra el Barça amb la samarreta navarresa, en cap dels sis partits que ha disputat contra els catalans. Chimy Ávila i David García són els màxims golejadors contra els culers de la plantilla de Jagoba Arrasate.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut