Precedents de tot tipus contra l'Athletic Club a la Copa del Rei

Precedents de tot tipus contra l'Athletic Club a la Copa del Rei

Sisè cop en què els blaugranes i els 'lleons' es veuran les cares als quarts de final de la competició del KO

El Clàssic de la Copa aterra aquest dimecres a San Mamés (21.30 h, La 1). L'Athletic Club i el Barça es tornen a enfrontar a la Copa del Rei en uns apassionants quarts de final. Els dos equips que més cops han sumat aquest trofeu -Barça (31) i Athletic (23)- volen reeditar un xoc que, en els últims cinc anys, s'haurà viscut quatre vegades.

Domini blaugrana en els darrers 10 anys...

L'equip basc i el català s'han enfrontat fins a vuit vegades des del 2014. Des de la final de Copa disputada al Camp Nou, on el conjunt de Luis Enrique es va imposar per 3-1, el balanç de victòries és favorable al quadre culer. Cinc victòries i tres derrotes és el global de resultats entre ambdós conjunts. Entre els triomfs es troba la final de la temporada 2014-15, i la del 4-0 a l'estadi de la Cartuja, on els de Koeman van atropellar els 'lleons'.


...i en el global històric

Des del primer enfrontament entre els dos equips l'any 1920 al Molinón, on el Barça va aixecar la seva primera Copa -en aquella època, Copa Alfons XIII-, en batre l'Athletic Club per 2-0, els dos rivals s'han vist les cares fins a 44 vegades. Un altre cop, el conjunt barceloní surt victoriós. 24 victòries dels blaugranes, en contra de les 14 dels blanc-i-vermells i dels sis empats.

Només una derrota a quarts

Aquest curs serà el sisè curs que bilbaïns i culers es trobaran als quarts. En les cinc edicions anteriors que els dos equips s'han trobat en aquesta ronda, el Barça ha pogut avançar a semifinals quatre d'aquests cops. 19 gols a favor i 11 en contra, deixen un marcador propici per als de Xavi Hernández.

Messi, el màxim anotador

L'astre argentí ha executat fins a vuit dianes en els 10 partits de Copa que ha jugat contra l'Athletic Club. Per a la memòria de l'aficionat blaugrana queda el gol nominat al Premi Puskas de la temporada 2014/15, on el '10' del Barça va fer una jugada antològica desempallegant-se de pràcticament tota la defensa de l'Athletic Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut