Unionistas de Salamanca - Barça: Els quarts ja esperen (1-3)

Els de Xavi passen de ronda en la Copa del Rei amb gols de Ferran, Kounde i Balde

El FC Barcelona ja és als quarts de final de la Copa del Rei. L'equip de Xavi Hernández ha derrotat l'Unionistas de Salamanca, a domicili, i s'emporta la classificació per a la següent ronda (1-3). L'equip culer ha vist com Álvaro Gómez avançava els locals, però els gols de Ferran Torres, just abans del descans, i Kounde i Balde han sentenciat l'eliminatòria.

Taules al descans

No ha estat una primera part fàcil, en un estadi petit amb un ambient molt bo. Això ha esperonat els locals, que a més ràpidament s'han trobat amb una rematada de Mario Losada que ha sortit fora per poc abans del primer minut de joc. Una jugada que l'Unionistas ha volgut aprofitar per no deixar dominar el Barça. Així, tot i que Marc Guiu ha tingut una de clara davant d'Iván Martínez (min 21), finalment ha estat Álvaro Gómez, de primeres i amb una voleia espectacular, qui ha inaugurat el marcador (1-0, min 31).

Aquesta acció ha fet creure l'Unionistas en les seves possibilitats i fins i tot Rastrojo, amb un xut que ha obligat a intervenir Iñaki Peña, hauria pogut fer el segon. Però l'1-0 s'ha trencat just abans del descans, quan Ferran Torres ha aprofitat una contra per fer el primer dels culers (1-1, min 45).

La victòria és blaugrana

Malgrat tot, el partit ha continuat encallat després del pas pels vestidors. Ha debutat Cubarsí i han entrat Pedri, Lewandowski i Gündoğan per intentar capgirar la dinàmica.

Però no ha estat fins a un xut llunyà, potent i molt col·locat de Kounde, que ha fet un autèntic golàs, quan s'ha pogut trencar l'empat (1-2, min 69). Pocs minuts després, ha estat Balde qui pràcticament ha tancat l'enfrontament, després d'una acció individual i d'un bon gol des de l'interior de l'àrea (1-3, min 73).

Un gol que ha deixat el partit vist per sentència. Perquè malgrat que l'Unionistas ha intentat reduir diferències, el marcador no s'ha mogut. En part també perquè, en el tram final, Iñaki Peña ha aparegut.

D'aquesta manera, el Barça serà aquest divendres al sorteig dels quarts de final de la Copa del Rei. Serà llavors quan conegui el seu rival.